U-serierna skjuts upp

Seriestarten för Djurgårdens äldre akademilag flyttas fram enligt beslut från SvFF.

Det blir ingen seriepremiär för Djurgårdens äldre akademilag nästa vecka. Svenska Fotbollsförbundets styrelse har tagit beslutet att starten av de nationella serierna för P16, F17, P17, P19 och F19 skjuts upp. 

Ett nödvändigt men samtidigt trist beslut för lagen som nu måste strukturera om planeringen under våren.
– Under rådande situation var det ett förståeligt beslut även om det såklart är jättetråkigt att serierna inte drar igång där det nu blir en utmaning att få ihop säsongen. Den 15 april kommer ett mer detaljerat beslut från förbundet, och då får vi reda ut vad det innebär för spelschemat, berättar pojkakademichef Christian Krigström Gentile vars planering berörs på flera plan.
– De allra flesta klubbar påverkas ekonomiskt av situationen, och det blir därmed även viktigt att se över utgifter vid bortamatcher för de äldsta pojklagen när serierna startar upp. I år spelas P17- och P19-serierna i en norr- och söderserie, vilket tack och lov redan från början begränsade kostnaderna något jämfört med 2018 och 2019. 

Samtidigt så är det bara att kavla upp ärmarna och hitta nya lösningar för säsongen och Christian och ledarna i akademin ställer sig omgående i startblocken.
– Vi kommer att försöka hitta lösningar för matchning fram till att serierna startar samt att våra tränarteam ser över planeringen för perioden fram till seriestart så att spelarna kan fortsätta ta steg i sin utveckling även under den här utmanande säsongen, summerar han.

Senaste nytt
Fler nyheter