U21-Allsvenskan drar igång

På tisdag är det dags för årets första U21-match då Örebro SK väntar på Behrn Arena.

Samtidigt som tävlingssäsongen rullar igång för A-laget i Svenska Cupen startar även U21-Allsvenskan. I år blir det en rak serie med hemma/borta-möten där AFC Eskilstuna, Degerfors, Hammarby, IFK Norrköping och Örebro SK återfinns i gruppen.

De sistnämnda står för motståndet i den inledande matchen på Behrn Arena och precis som förra året är det A-lagets assisterande tränare Hugo Berggren som coachar U21-laget. Han tror att årets bantade serie med endast sex lag i norra gruppen kommer att höja kvaliteten.
– Det är lite mindre matcher i år med tio matcher istället för fjorton. Förhoppningsvis gör det att kvaliteten blir lite högre så att man kan lägga ut matcherna bättre i schemat och undvika krockar med PA19- och A-lagsmatcherna. På så sätt kan vi nog få riktigt hög nivå på de här matcherna, resonerar Hugo som dessutom kommer att få genomföra ett par U21-derbyn.
– Hammarby är ju tillbaka i serien i år vilket gör att det blir derbymatcher och vi har IFK Norrköping, Örebro, Degerfors och AFC Eskilstuna i övrigt. De två sistnämnda har rätt bra ungdomsverksamhet och lär få ihop breda trupper i Superettan så jag tror att det blir bra motstånd hela vägen.

På sedvanligt manér blir det en kombination av blårandiga U- och A-spelare i U21-truppen.
– Det blir kul att se de nya juniorerna som dyker upp. Det ser ut som att 02-kullen är vass i Djurgården så det kommer att bli spännande att få se dem i vår verksamhet. Där finns ju bland annat Melker Jonsson och Melvin Bajrovic som har tränat med oss i A-laget i veckan, berättar Hugo som kommer att fortsätta matcha laget enligt ett beprövat koncept.
– Vi kör den vanliga mixen mellan A-lag och juniorer som har varit tidigare. Sedan kanske någon U21-match i sommar blir ett genrep inför omstarten av Allsvenskan. Jag kommer att ha med mig Johan Palm (DIF PA19) som assisterande tränare även denna säsong. Han har ju stenkoll på sin trupp i PA19 och vet precis vilka som är redo för att ta klivet upp i seniorfotbollen.

  • Målskyttar

  • Gula kort

  • Röda kort

  • Domare

  • Publik

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter