Ungdomssvepet vecka 12 & 13

En sammanfattning av de äldre akademilagens matcher som har kunnat genomföras på sistone.


Träningsmatch: DIF PA19 - Newroz FC (A-lag) 2 - 0 (1-0)

Målskytt: Ali Khan

PA19-tränare Johan Palm som matchen:
– PA19 hade inte spelat match på två veckor vilket syntes i början på matchen där framförallt förutseendet av bollförlust och vår offensiva balans i speluppbyggnaden inte var tillräckligt bra. Detta resulterade också i tre farliga kontringar som kunde resulterat i mål, vilket såklart hade kunnat påverka matchbilden åt ett helt annat håll. Efter vi korrigerat detta så tog vi över matchen och hade god kontroll, i princip hela matchen. I slutet av matchen skapade våra motståndare flera möjligheter där vi fick arbeta hårt i och runt eget straffområde men spelarna gjorde allt för att försöka hålla nollan trots att det var en träningsmatch, vilket var bra. Newroz FC är ett stabilt division 2-lag som är välorganiserade, framför allt i deras kollektiva försvarsspel och vi fick kämpa rejält i alla defensiva fasta situationer, i princip hela matchen. Men vår kollektiva prestation, samt att flera individer gjorde bra ifrån sig, skapade förutsättningarna för att kunna vinna matchen. 
– Det är viktigt att spelarna får dessa referenser, framför allt i detta skede när vi inte riktigt vet när P19 Allsvenskan startar men framför allt när U21-serien drar igång igen. För att förbereda spelarna inför kommande karriärövergång blir därför dessa matcher lite extra intressanta, både att utvärdera som kollektiv men framför allt som individ. Målsättningen är alltid att minska det enorma glapp som finns mellan vårat representationslag och P19, detta är ett av flera sätta att försöka göra det. 
– Naturligtvis så drar vi inga stora slutsatser av en match men dessa matcher, tillsammans med vissa U21-matcher, kan ge en liten hint om framtiden. Då tänker vi framförallt på vart våra spelarna befinner sig just nu, i relation till en nivå som många duktiga fotbollsspelare startar sin seniorkarriär i och sedan tar sig vidare uppåt. Vi forsätter att träna så bra vi kan för att bibehålla den utvecklingsprocess spelarna befinner sig i, även om vi ännu inte vet när serien börjar och vi kommer att försöka spela så utmanande matcher som möjligt fram tills dess. 

Träningsmatch: DIF PA17 - Håbo U19 5-0 

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– Förra helgen slog PA17 Håbos U19 med 5-0 efter en fullt godkänd insats och den här helgen var vi spellediga. Nästa helg laddar vi för derby mot Bajen.

Träningsmatch: Stuvsta IF Dam (Div 1) - DIF FA19 2-0 (1-0)

FA19-tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– Det blir en match med lite blandade ansikten. Jag tycker att vi har blivit bättre i vår speluppbyggnad mot hög press, vilket gör att vi lyckas ta oss förbi deras press ofta. Tyvärr så är vi inte riktigt där i nästa skede och blir lite väl lättlästa därifrån, vi fastnar med blicken på spelaren med bollen och gör för få aktioner.
– Överlag så tycker jag att vi gör en sämre prestation i den här matchen, känslan är att det inte klaffar. Defensivt sitter vi inte riktigt ihop och blir passiva och när vi väl skapar chanser så finns inte skärpan.  Vi är inte nöjda med den här matchen och får ta lärdom för att gå vidare.

 

Pojkakademichef Christian Gentile summerar:

– PA19 spelade mot div 2-laget Newroz i torsdags. En väldigt nyttig match att möta seniorer och mitt i alla utmaningar så är möjligheten att få fler matcher mot seniormotstånd kanonbra. Våra 19-åringar gör en övertygande prestation, visar vilka kvaliteter som finns i laget och att vi också är väldigt spelsugna. 
 – Förra helgen spelade PA17 mot Håbos P19-lag. Såklart en utmaning fysiskt för spelarna, som dock visade att de kunde stå upp bra. I fredags passade även PA17 och PA16 på att ha en lite mer uppstyrd internmatch.
– P2005-1 har visat fin form senaste två helgerna och presterat i två svåra matcher i sin ålder, som ledde till vinst mot BP och mot Essinge IK som är ett skickligt lag i åldersgruppen.

Om verksamheten

– Serierna är tills vidare uppskjutna men lagen i det äldsta blocket har alla planerat träningsmatcher för den närmaste månaden för att fortsätta utveckla spelarna. Fördelen med träningsmatcher är att kunna styra schemat och kontrollera typen av motstånd. 
 – Även de yngre lagen i pojkakademin fortsätter sin verksamhet, både träningar och matcher dock med noggranna instruktioner om att stanna hemma vid minsta symptom.
 – Ett säkert vårtecken brukar vara att serierna drar igång, det kommer dröja nu, men det andra säkra vårtecknet är att utomhustiderna börjar gälla, vilket sker den här veckan.

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

– FA 17 spelade DM i söndags borta mot Skogås-Trångsund. Matchen slutade 8-0 till DIF och det var DIF för hela slanten direkt efter avspark. Det blir väldigt svårt att träna på något när man har ett så stort övertag men jag tycker ändå att tjejerna försöker att trumma på och hålla bolltempot. 
– För F2007-1:s del tog tyvärr vårt Ersan Cup-deltagande slut för i år då vi förlorade mot Lidingö med 3-0. Vi startar matchen riktigt bra men åker oturligt på en omställning där vi inte riktigt får till försvarsspelet. Vi jagar en kvittering under större delen av matchen men får inte in bollen och Lidingö kan göra både 2-0 och 3-0 på en fin omställning respektive indirekt frispark. Detta är verkligen inget resultat som speglar matchbilden, dock så saknar vi förmågan att komma till slutprodukt stundtals och där straffar sig i längden. Vi får slicka våra sår och träna vidare då seriepremiär stundar. 
– F2008-1 spelade match mot Alsike i fredags. Vi upplever det som den bästa matchen detta lag har spelat sedan vi bildades. Om man bortser från resultatet (siffrorna) så gör vi det riktigt bra taktiskt och tekniskt. Vi får med många spelare i anfallet och överbelastar motståndarnas backlinje hela tiden. Vinst med 7-1 blev det till slut 
– Det blev vinst för F2009-1 mot IFK Stocksund med ganska stora siffror och även här gör vi det väldigt bra taktiskt och tekniskt. Positivt att truppen var fulltaliga igen efter några sjukdomar och skador.

Senaste nytt
Fler nyheter