Företag

Ungdomssvepet vecka 17

  • Ungdom
  • Akademi
  • 21 apr 2020

Summering av helgens matcher för de äldre akademilagen samt övrigt nytt på ungdomsfronten.

Träningsmatch: BP - DIF FA19 2-0 

FA19-tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– Just nu är vi inne i en tung period där vi inte kommer upp till den standard där vi önskar vara. Vi gör en första halvlek som vi är allt annat än nöjda med, vi vinner inga närkamper och vi är slarviga i vårt passningsspel. BP i sin tur tar vara på att vi inte är med och gör ett spelmål och sätter en frispark direkt i mål.
– I halvtid pratar vi om att vi behöver höja oss i framförallt närkampsspelet och höja kontrollen i vårt passningsspel. Vi äger mycket boll men har svårt att bli farliga i öppet spel, vi blir egentligen bara farliga på fasta. Vi tycker dock att vi höjer oss i andra men behöver ännu lära oss att överbelasta ytor på motståndarens planhalva och erbjuda mycket mer aktioner i djupled.

Träningsmatch: Tullinge P17/19 - DIF PA17 3-2

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– Vi förlorade mot Tullinge U17/U19 med 3-2 borta i söndags. En match vi borde vunnit, men vi var sämre i båda straffområdena vilket straffade sig resultatmässigt. En nyttig match för oss på många sätt och ett bra uppvaknande inför AIK på lördag. Noterbart är att nästan hela truppen är skadefri, och vi använde 18 spelare i matchen.
 

DIF PA19:s match mot Kungsängen blev inställd så tränare Johan Palm följer upp med en lägesrapport för laget istället:
– PA19 har fortsatt träna så bra vi kan och det kommer vi naturligtvis fortsätta med framöver. Självklart finns det en frustration över att inte få spela matcher just nu men vi försöker se det från en positiv synvinkel att vi i alla fall får fortsätta att träna. Just nu är vi dock i en väldigt speciell situation där i princip halva truppen får spela matcher och halva truppen inte får spela. Så utöver att vi fortsätter att träna tillsammans så är arbetet i full gång med hur vi ska hantera den aktuella situationen och om den fortsätter att vara så framöver. 
 

Pojkakademichef Christian Gentile summerar läget:
"I pojkakademin så har vi under de senaste veckorna genomfört träningar och träningsmatcher för samtliga åldrar, med hänsyn till restriktioner om publik och övriga riktlinjer för att minimera smittspridning. Vi upplever en fantastisk fin inställning i akademiverksamheten bland ledare, spelare och föräldrar som både är ansvarsfull men också en vilja att köra på och fortsätta träna och spela. Flera av lagen hade verksamhet även över påsken med träningsmatcher, en helg som brukar innebära både seriespel och turneringar under ett vanligt år. 

För de äldre lagen är vi glada att den planerade seriestarten är förmedlad (13-14 juni), det ger oss datum att just nu förhålla oss till, och förbereda oss inför. 

PA19 har fått ändra om i sin planering efter förra veckans besked om att de äldsta juniorerna (födda 2001) inte får spela matcher och att matcher för seniorlag inte är tillåtna. Planen var att passa på att spela flertalet matcher mot seniormotstånd, vilket är nyttigt för våra spelare. Vi får se hur det utvecklas kommande veckor eller månad, eventuellt finns det fortfarande möjlighet till några matcher mot seniorlag innan serien startar. 

PA16 spelade mot Haninge i helgen. Lagen hade en bra halvlek var men Haninge var effektivare framåt i första halvlek och vann matchen med totalt 3-1 (2-0 i halvtid). Flera spännande matcher kommande helgen för PA16, som jobbar vidare i veckan med att kontrollera passningsspelet lite bättre för att minska bolltapp i jobbiga lägen. 

PA17 spelade mot Tullinge och kunde inte hålla i den 2-1 ledningen som laget hade i första halvlek. Tullinge var organiserade och aggressivare i andra halvlek och lyckades vända matchen. En bra match och nyttig match att spela. 

I helgen väntar träningsmatcher mot AIK på Skytteholm för PA16, PA17 och PA19. Ingen publik på matcherna."


Flickakademichef Jean Balawo summerar läget:
– F19 spelade mot BP under måndagkvällen på Grimsta vilket Dennis Gabrielssons summerade med att vi inte kommer upp i nivå. Noterbart är att inga 01:or deltog eller kommer att delta i matcher framöver enligt rekommendationer från myndigheterna.
– FA17 spelade mot AIK i lördags där det blev 1-1 på Skytteholms IP. Vi har en halvlek vardera, AIK var pigga i första men sedan tar vi över matchen fullständigt och borde rättvist gjort ett segermål på slutet om vi hade varit lite mer på tårna. Värt att notera är att motståndarna flyttade ner spelare från äldre kull för att konkurrera medan vi spelade med ett rent FA17-lag. Ett bra tecken på att vår kvalitet i den befintliga årskullen är stark.  

F2006-1
– Förlust igår mot Bollstanäs på Östermalms IP. En lärorik dag där vi inleder matchen väldigt bra och kontrollerar den dit vi vill och går till halvtidsvila med ledning. Till andra perioden så kommer motståndarna ut lite mer taggade än oss och det resulterar till att de kommer ikapp och även går om.  

F2007 
Spellediga 

F2008-1 
– Spelade mot IFK Stocksund i premiären av Sanktan där vi spelmässigt gör en riktigt bra match som vi med lite tur borde vunnit då vi i stort sett styr matchen hela vägen och skapar flera bra lägen. Tyvärr förlorar vi matchen trots att vi för spelet men de gjorde målen. Med det sagt så är vi ändå nöjda med spelet trots en förlust. 

F2009-1 
– Ett nybildat F2009-1 spelade mot BP:s 09-1 igår där det blev förlust med 0-2. Efter förra helgens mindre lyckade insats mot samma motståndare så mötte vi dem nu igen i premiären av Sanktan. Vi står nu upp mycket bra, fokus från träningsperioden har varit försvarsspel och tjejerna gör en mycket stabil insats mot ett på förhand väldigt starkt motstånd. Visserligen en förlust denna gång med 2-0, men en klar förbättring och ett tecken på att träning ger färdighet. 

X-pass startar nu på måndagar som pilotprojekt fram t.o.m. 15/6 för flickakademin.  
– Målsättningen är att nöta på ett visst tema eller ett visst beteende med några få utvalda spelare från akademin. Tränarna utser och kallar till dessa pass och det är inte prestationsbaserade uttagningar. Träningarna kommer att ledas av ledare och tränare från akademin. 

Senaste nyheter

Relaterat