• 2 juni 2020

Här hittar du summeringar av akademilagens matcher och status samt övrigt nytt på ungdomsfronten.

DIF PA17 - BP P17 1-3

PA17-tränare Joel. Riddez om matchen:
– Förlust mot BP med 1-3 i lördags,  en match vi inte är nöjda med. Vi skapar alldeles för få målchanser mot vad vi bör göra. Nu har vi matchat väldigt tufft under en lång period och är i behov av en ledig helg innan vi laddar inför den preliminära seriestarten mot Stocksund 13/6.

DIF PA19 spelade inte i helgen men tränare Johan Palm ger följande lägesrapport:
– PA19 har precis som tidigare inte spelat någon match, däremot har vi haft flera spelare upp i träning med A-laget. Melker Jonsson, Jonathan Westerberg, Melvin Bajrovic samt Mattias Mitku har varit uppe och just nu kommer Melker också att fortsätta att vara där. Det tycker jag förtjänar att lyftas fram.

Även DIF FA19 var spellediga i helgen.

Pojkakademichef Christian Gentile summerar

"Veckan som gick hade de yngsta pojkakademilagen, PA10-12, träningar och match enligt ordinarie schema. Dessa lag tränar tre bollpass per vecka och har en fjärde träning som är inriktad på allmän motorik och teknik. Veckan avslutas alltid med en till två matcher beroende på förutsättningar med motstånd. Blocket arbetar i arbetsperioder om sex veckor för att få med alla fotbollens delar in i utbildningen, förra veckan övade lagen omställningsspel. Utgångspunkten är de tekniska färdigheterna som kopplas till ett taktiskt tema.
(Genom den här organisationen säkerställer vi att spelarna regelbundet får arbeta med tekniska basfärdigheter och taktiska delar utifrån sin ålder och nivå. Vi får hög repetitionsgrad och ett långsiktigt fokus.)

PA13-15 hade också en ordinarie träningsvecka med sina fyra träningar. De yngsta i blocket toppade till veckan med lite extra träning på fredagen och social aktivitet på söndagen. Tyvärr blev matchen för PA15 inställd då motståndarna inte fick spela mot lag från andra distrikt (PA15 skulle mött Triangelns IK från Eskilstuna). I PA13-15 lägger vi mycket tid på att anpassa träningen efter spelarnas fysiska kapacitet och utveckling. Det gör att träningen varieras lite i intensitet och att olika spelare tränar på lite olika sätt och olika saker under veckan. Lagen i blocket tränar samtidigt tre av fyra pass i veckan.

PA16-19 hade en liten annorlunda vecka. För PA16, som spelat dubbla matcher några veckor i rad så bröts veckan av med en social aktivitet, därefter tre träningar och ledigt på helgen. PA19 inväntade beslut från Folkhälsomyndigheten som visserligen kom på fredagen men som fortfarande inte tillät de äldsta juniorspelarna att delta i träningsmatcher. Även deras helg blev spelledig, men veckan i övrigt var som vanligt. PA17 tränade och spelade enligt plan, fyra pass och match på ett sommarvarmt Östermalms IP mot BP på lördagen. En svag första halvlek gjorde att BP hade kontroll på tillställningen (0-2) och det hjälpte inte att PA17 spelade upp sig i andra halvlek och reducerade till 1-2 för strax efter reduceringen fastställde BP slutresultatet till 1-3.

Veckan som kommer väntas besked kring seriespelet för de äldsta lagen, ett beslut som också avgör hur schemat fram till sommaren kommer att se ut.

Flickakademichef Jean Balawo summerar

FA17 spelade match mot Hammarby i J-19 serien under söndagen på ett soligt Hammarby IP. seger med 7-1 där vi har matchen från början till slut. Många av spelarna gör en bra prestation och vi genomför det som vi pratade om innan match. Bra inställning till matchen och att vi hela tiden jobbar hårt som lag. Ny match på fredag mot Djursholm.

FA2007 åkte på en förlust i derbyt mot AIK. 4-2 till AIK. En match där det blir mer krigande än organiserat spel. Vi gör det svårt för AIK i deras speluppbyggnad, vi tar även ledningen med 1-0. några min efter kvitterar AIK på hörna genom självmål. Strax innan halvtid gör vi 2-1. En ledning som vi håller i hela andra perioden och i tredje gör dem återigen mål på hörna sedan vänder dem till  3-2 på  en långskott som går över vår mv. Sammanfattningsvis en match där oavgjort hade varit rättvist. Där man hellre backar undan på fasta, återigen  där vi släpper in mål.

FA2008 förlorade med 5-2 mot ett spelskickligt Bajen. Vi står upp bra i två halvlekar men trötthet och lite slarv gör att de får övertaget. Vi tappar markering, blir bolltittande i flera lägen och vid två mål står vi avvaktande när de får gå framåt och skjuta. Får inte alls till våra uppspel idag tyvärr men vi är starka i omställningarna. 1-1 i första, 3-2 i andra och sedan 5-2 som slutresultat. Vi jobbar vidare i veckan!

FA2009 fick även de en förlust mot Hammarby A där det blev 0-5. Hammarby är ruskigt fysiska, över gränsen flera gånger och det har vi svårt att ge tillbaka. Fokus är att ligga rätt i försvarsarbetet och räkna spelare. När vi gör det så har Hammarby svårt att få avslut och vi har det lätt. 0-0 i första, 0-2 I andra när vi missar i markering och mittfältet sjunker för lågt. Tydlig skillnad i 1-mot-1-situationer där motståndarna är skickligare men 0-5 speglar inte matchen då vi hade ett antal vassa chanser men skickligheten i avslut saknas.