Hanna Ekengren visade god målform i FA19 mot Älvsjö i helgen. Här hittar du machrapport samt övrigt nytt från akademilagen och ungdomsfotbollen.

Mål DIF: Hanna Ekengren 2, Nova Henriksson, Tilda Sjöqvist

FA19:s assisterande tränare Stefan Thomasson om matchen:
I lördags spelade vi match hemma mot Älvsjö F-19 på Kristineberg. Vi ställde upp med 14 spelare från FA19 samt två spelare från FA17, Nea Flyborg och Elsa Ekerberg.
Första halvlek:
– I första halvlek gör vi mycket av det vi pratade om innan. Vi vill pressa högt och vi lyckas flera gånger med att ta bollen eller så slog deras spelare en längre boll som vi oftast kunde ta hand om. Vi skapar även en del farligheter genom att komma runt på kanterna och slå inlägg, Men det är Älvsjö som tar ledningen genom ett långskott där vi står och sover lite och inte kommer upp i press på bollhållare. Efter målet skapar vi farlighet direkt och sedan lyckas vi även kvittera deras ledning genom ett inspel från Hanna Stokki till Hanna Ekengren som stöter in 1-1 som står sig halvleken ut. För att summera första halvlek så gör vi många bra saker, framför allt i vår press men vi har även en tendens att slå lite längre bollar lite för ofta, eller framför allt när vi inte är redo för dem numerärt. Älvsjö skapar sina farligheter på vår passivitet. De slå två längre bollar där de i stort sätt får ett friläge som Sanna Eriksson lyckas rädda och vi reder ut situationerna.
Andra halvlek:
– Den ser ut som den första i stort sätt, vi har mycket boll men är lite slarviga när vi ska komma till avslut. Älvjsö sticker upp då och då och gör både 1-2 och 1-3 när vi står och sover igen. Det ena går direkt in efter hörna. Annars har vi rätt bra kontroll. Efter 1-3 spelar vi upp oss och skapar en del farliga chanser. Det är först när Nova Henriksson byts in som vi lyckas reducera. Detta efter bara en minut på planen, påpassligt framme efter en hörna. Sedan lyckas Tilda Sjöqvist kvittera innan Nova Henriksson spelar fram Hanna Ekengren för sitt andra mål och 4-3 är ett faktum och det står sig matchen ut.
Summering:
– Vi lyckas med vår press oftare än tidigare matcherna, vi skapar fortfarande många målchanser och vi bör även göra något mål till. Det finns saker vi måste jobba i framför allt försvarsspelet när motståndarna lyckas spela sig ur vår press som Älvsjö ändå gör fint ett par gånger, samt hur vi försvarar när vi har ett numerärt övertag. Vi tackar Älvsjö för en rolig match.

DIF PA19 spelade ingen match men tränare Johan Palm ger följande lägesrapport:
– Ingen match denna helg heller, utan några var med A-laget i lördags och resterande tränade vid lunchtid. På söndag är det dock äntligen dags för P19 Allsvenskan igen då vi möter Djursholm på bortaplan. Serien har fått ett annat upplägg där den framförallt spelas som enkelserie men oavsett det, så är vi alla ledare och framför allt våra spelare, väldigt förväntansfulla att igen att få spela match och tävla tillsammans.

Pojkakademichef Christian Gentile summerar

"Vecka 23 i pojkakademin kröntes av beskedet att de nationella serierna, precis som Allsvenskan, kommer att komma igång från helgen 13-14 juni. Det innebar direkt förberedelser för de första matcherna och planering i hur vi ska förbereda oss på bästa sätt under veckan.

Av de äldre lagen var det bara PA16 som hade match i helgen mot duktiga IFK Haninge. Våra blåränder var dock på spelhumör och gjorde en berömvärd insats, inte minst i andra halvlek då spelet både offensivt och defensivt stämde bra. Blårandig seger med 4-1 i den här träningsmatchen.

Från PA19 var det åter igen ett gäng spelare med i herrlagets träning, vilket för dessa spelare ger nya utmaningar och referenser.

Vi ser fram emot seriestarterna i slutet av vecka 24 samt en period med akademiclinics och akademicamper för spelare 10-12 år under kommande veckor. Klicka här för att läsa mer och anmäla dig."

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

FA19 spelade match mot Älvsjö efter två veckors uppehåll där de vann med 4-3 men det kunde varit större siffror än så. Skönt att se Hanna Ekengren göra två mål och att hon börjar hitta formen inför allsvenska starten.
FA2006 hade en tuff match mot BP men sett till de övriga matcherna inom flickakademin har vi väldigt mycket bollinnehav för FA2007 samt FA2008 och FA2009 gick segrande ur sin match. Så känslan är att flickakademin går väldigt bra just nu.