Ungdomssvepet vecka 24

Matcherna har nu kommit igång igen för samtliga akademilag. Här kommer rapporter samt övrigt nytt på ungdomsfronten.

FC Djursholm - DIF PA19 1-3 (1-1)

Målskyttar: Ali Khan, Agaton Pourshahidi, Melker Jonsson

PA19-tränare Johan Palm om matchen:
– Äntligen är vi igång igen, något vi alla både spelare och ledare sett fram mycket emot. Spelarnas kollektiva prestation är godkänd sett till att det var länge sedan vi tävlade tillsammans och på vissa håll mer än godkänt på individnivå. Första halvlek var överlag jämn där vi har för många korta anfall vilket tillåter våra motståndare att ha bollen och gör att vi får försvara lite längre än vad vi egentligen vill. Andra halvlek är bättre och vi orkar att fortsätta göra bra fotbollsaktioner i princip hela halvleken. Vi är mer tålmodiga och rädda om bollen vilket leder till längre anfall och tillslut även seger. 
– Det syntes att det var länge sedan båda lagen spelade, bra att vi inte fick några skador och att vi är igång igen. Nu laddar vi inför kommande match, hemma på Stadshagen mot IK Frej.

IFK Stocksund U17 - DIF PA17 3-2 (2-2)

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– Tyvärr förlust 2-3 mot Stocksund för PA17. En godkänd spelmässig första halvlek som slutar 2-2, där vi skapar en hel del målchanser men har stora problem med Stocksunds djupledsspel. I andra halvlek fortsätter de med sitt effektiva djupledsspel samtidigt som vi tappar för många bollar i anfallspelet. En tung förlust som vi ska revanschera redan på onsdag då vi tar emot Frej i nästa omgång. 

Hammarby F19 – Djurgården FA 19 1-1 (1-1)

Mål DIF:  Elsa Ekerberg

FA19:s assisterande. tränare Stefan Thomasson om matchen:
– I lördags var det dags igen, derby mot Hammarby på Hammarby IP. Det var det tredje derbyt mot Hammarby på en månad. Rådande situation gör att vi måste hitta träningsmatcher och Hammarby också.

Första halvlek:  – Hammarby har mycket boll och rullar runt. Vi pratade innan om att stänga centralt och ligga lite lägre i våra försvarspositioner för att ställa om. Vi är inne i en fas där vi tränar på övergång av skeenden. Som sagt så har Hammarby mycket boll och skapar några halvchanser och någon hörna innan de kunde komma runt på kanten snyggt och hitta en cutback och 1-0 var ett faktum. Vi fortsätter efter vår matchplan och Ellen Andersson lyckas vinna bollen på mitten och sätter en väl avvägd passning till Elsa Ekerberg (inlånad från FA17) som tar med sig bollen väldigt fint och sätter 1-1 bakom Hammarby målvakten vilket står sig halvleken ut.

Andra halvlek:  – Vi fortsätter att stå disciplinerat i försvarspositionerna och vi vill ställa om när tillfälle ges. Vi börjar dock bli lite trötta så Hammarby har bollen lite mer och ligger närmare vårt mål men de lyckas inte skapa de heta chanserna och vi försvarar vår box bra. I matchens 70:e minut byter vi in Linn Jansson som varit skadad sedan i slutet av februari och alla som vet hennes spets i sin snabbhet förstår att detta skulle orsaka lite problem för Hammarby. Nu fick vi in ett väldigt snabb spelare som ständigt hotar i djupet och det tog inte många minuter innan Linn var nära att göra 2-1 men målvakten räddar bollen. Efter det skapar hon några farligheter till i omställningarna men matchen slutar 1-1.

Summering: – Detta var en match där vi tränade på att försvara lågt, ha tålamod i vårt försvarsspel och att ställa om snabbt när tillfälle gavs. Vi lyckas ställa flera gånger och vi ligger och försvarar lågt och gör det bra. Hammarby har som sagt mycket boll men skapar inte de riktigt heta chanserna. Vi tackar Elsa Ekerberg, Maja Silvfer och Louise Larsson från vårt duktiga FA17 som var med oss idag och vi tackar Hammarby för en bra match.
 

Pojkakademichef Christian Gentile summerar:

"Helgen  som var så startade äntligen seriespelet för pojkakademins äldsta lag. De yngre lagen PA10-15, hade alla match som vanligt i både seriespel och träningsmatcher. Träningsveckan blev lite anpassad för flera lag på grund av skolavslutningar och studenter för de äldsta.  
 
PA16 inledde mot Värmdö IF. Det var tredje matchen under våren och matchbilden såg liknande ut som i tidigare matcher. Jämn match där Värmdö har spets i vissa delar i sitt spel, men Djurgården har mer boll. En trygg 2-0 ledning till Djurgården efter en bra första halvlek, blir under andra halvlek till 2-3 precis i slutet på matchen. Ett väl kämpande Värmdö och kanske lite premiärnerver för Djurgårdsspelarna.
 
PA17 spelade sin första match borta mot IFK Stocksund. En ok första halvlek av DIF innebar en ledning i halvtid utan att övertyga. I andra halvlek hade DIF svårt att omvandla bollinnehav till något farligt framåt samtidigt som IFK Stocksund gör mål och hotar på sina vassa omställningar. Vid ställningen 3-2 till Stocksund så försöker PA17 hota genom att justera i uppställningen men lyckas inte få ihop tillräckligt med farliga chanser för att säkra någon poäng. En tuff start, men redan imorgon onsdag väntar nästa match, då mot IK Frej.
 
PA19 spelade sin första match i P19 Allsvenskan mot Djursholm på söndagen. En spelmässigt jämn första halvlek också spelmässigt, så tar PA19 över mer i andra halvlek och lyckas också säkra ledning och seger mot mitten av andra halvlek. Flera av de spelare som roterat med herrlaget senaste månaden var med i matchen, och det märktes att en lång försäsong med hård träning och fysiskt förberedda spelare, var på plan. PA19 spelar sin nästa match på torsdag, också mot IK Frej.
 
Nu kommer matcherna tätt innan ett uppehåll i juli för de äldsta lagen, sen kommer det vara ett väldigt intensivt schema under augusti, september och oktober. Men viktigt för spelarnas utveckling att matcherna är igång."

Flickakademichef Jean Balawo summerar:

FA17
– Seriepremiär mot Eskilstuna United på ett soligt Östermalms IP. Starten är seg från vår sida men Eskilstuna är desto mer på hugget. Efter ett par hörnor så tar Eskilstuna ledningen där vi inte får bort bollen ordentligt. Vi rycker upp oss och flyttar fram positionerna och efter ett byte i slutet av första halvleken så får vi in en spelare med energi i Maja Silfver. Vi lyckas kvitterar efter en bra period där Julia Fischer trycker in 1-1 och resultatet står sig halvleken ut.
– Bra start i andra halvlek där Elsa Ekerberg dunkar in 2-1 i nättaket och kort därefter vinner vi bollen högt upp på Eskilstunas plan halva och det är Maja Silfver som själv springer igenom och gör 3-1, två snabba mål på någon minut. Sedan får Eskilstuna en reducering till 3-2, men vi har bestämt oss att vi ska vinna matchen. Lollo Larsson gör 4-2 med ett snyggt spel utanför Eskilstunas straffområde, senare ökar Lollo på igen till 5-2 . Efter det så spelar vi av matchen bara och håller i bollen.
– Tjejerna kommer verkligen tillbaka efter den sega inledningen som vi hade och slutresultatet skrivs till 5-2
Nu väntar vi på nästa match som är mot Aspudden/Tellus. Vi är glada och stolta över tre poäng mot Eskilstuna men snart dags för nästa match.
 
FA2008
– Matchcampsdag igår med tre matcher där vi vinner samtliga och gör en riktigt bra heldag med högt tempo, fint passningsspel och ett riktigt bra anfallsspel och försvarsspel. 3-0, 1-0 och 2-1 är resultatraden där det enda målet vi släpper in är på straff. Kul att se tjejernas utveckling och det kommer bli väldigt intressant att följa deras utveckling även efter sommaren.
 
FA2009
– Tung match- o träningsvecka. Tre träningar, två matcher och clinics 2-3 dagar på det. I torsdags var det träningsmatch mot Hanviken SK (Svårlag) på stor plan där vi fokuserade på väggspel och byta kant ofta. Vi hamnar i underläge i första men fortsätter vårt spel. Tyngden och tydligheten i  att ha högt bolltempo knäcker till slut Hanviken. Seger med 4-1 efter två mål av Alicia och två mål av Denize (ny spelare) och vi dominerar stort matchen igenom.

Senaste nytt
Fler nyheter