Ungdomssvepet vecka 35

Sköna derbysegrar mot Hammarby för PA19 och FA19 i förra veckan. Här hittar du matchanalyserna och lite övrigt nytt på ungdomsfronten.

P19 Allsvenskan Norra
DIF PA19 - Hammarby IF P19 2-0 (0-0)
Målskyttar: 
Kofi Fosuhene Asare, Ali Khan

PA19-tränare Johan Palm om matchen:
– Matchen mot Hammarby var likt matchen tidigt i våras tuff och jämn men denna gång lyckades vi plocka tre poäng (1-1 sist). Överlag så är vi väldigt nöjda med hur spelarna tar sig an matchen och coachar varandra utifrån hur matchen såg ut samt även med spelarnas individuella och kollektiva försvarsspel. Delar av matchen innebar ett lägre försvarsspel och ett mer ”rakare” spel bakom deras backlinje. Vanligtvis vill vi ha bättre kontroll över matchen genom att kontrollera bollen men Hammarby pressade oss högt och intensivt med 6-7 spelare vilket också skapade stora ytor bakom deras tre mittbackar. Så även om vi vanligtvis vill lösa motståndarnas höga press genom en bättre speluppbyggnad på egen planhalva, så hamnade vi tyvärr lite för ofta i att spela bakom för tidigt vilket gav oss lite för korta anfall. Trots det så är det just två korta anfall som både skapar frisparken till 1-0 (Kofi Fosuhene Asare), genom en tidigare passning bakom, samt 2-0 på liknande vis där Ali Khan till slut avslutar i 1v1 mot målvakten efter en fin passning från Linus Tagesson. 
– Vi har analyserat denna match likt alla andra och det vi främst behöver ta med oss är hög arbetsinsats som krävs för att hålla nollan mot en bra motståndare samt att vi måste utmana oss själva ännu mer i vårt anfallsspel för att bli bättre som kollektiv men framförallt som individer. På lördag får vi en ny chans att göra en bättre match hemma mot Täby FK. 

P17 Allsvenskan Norra
Sklijebo SK - DIF PA17 2-0 (2-0)

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– Vi förlorade bortamatchen mot Skiljebo med 0-2, ett dåligt resultat och en för svag prestation. De får två billiga mål tidigt i matchen då vi uppträder okoncentrerat i försvarsspelet. Efter målen lägger de sig väldigt lågt med hela laget och försvarar sin ledning. Vi är bättre i andra halvlek och skapar 4-5 riktigt bra lägen där vi ska göra mål men får inte in bollen. Vi förlorar matchen på slarvigt försvarsspel och oförmågan att sätta våra chanser. 
– Vi får se den här matchen som en del i lärandet. Dels att åka på en bortaresa och spela på en tjock gräsplan, dels hur man tar sig an den här typen av matcher när det går emot. Vi är såklart inte nöjda med varken resultat eller prestation. Nu gäller det att gå vidare och göra en bra träningsvecka inför hemmamatchen mot Älvsjö på lördag, då vi återigen kommer få träna på att spela mot ett lågt försvarsspel. 
 

P16 Nationell
DIF PA16 - AIK 2-1 (2-0)
Målskyttar DIF: Victor Andersson, Jacob Bäckström

PA16-tränare Viktor Blom om matchen:
– Vinst mot AIK med 2-1. Flera djurgårdsspelare gör bra insatser samtidigt som det också blir tydligt vad vi behöver jobba med framöver för att kunna ta nästa steg i utvecklingen. Det var en jämn och fysisk match med många snabba omställningar, både vi och AIK hade kunnat göra fler mål. Sammanfattningsvis: en riktigt rolig seger! Blir vi ännu mer konsekventa i det vi gör kommer vi kunna prestera ännu bättre i liknande matcher även framöver.

F19 Allsvenskan
DIF FA 19 – Hammarby F19 4-1 (2-0) 
Målskyttar: Hannah Wilkinson 3, Louise Larsson 

Assisterande FA19-tränare Stefan Thomasson om matchen:

 Första halvlek: 
– Hammarby börjar matchen ungefär som vi tänkt oss, pressade stundtals och låg stundtals lite lägre. Vi har ganska bra kontroll i början av matchen och i minut 7 får Tilda Sjöqvist ett gult kort i en närkamp mot vår gamla spelare Ellen Wangerheim. Efter det så vänder Hammarby ofta spelet från höger innerback med en kross ut till Ellen W som utmanar Tilda gång efter gång men vi lyckas att hålla Ellen utanför målprotokollet denna match efter bra försvarsarbete och en bra räddning av Elvira Bjöklund i mål. Det var ofta så Hammarby försökte skapa sina farligheter genom att sätta Ellen i spel. Vårt eget spel hackade lite och vi kom inte riktigt igång med det spel som vi varit bra på i de två inledande matcherna. Men efter en vunnen frispark på mittplan får Tilda bollen på högerkanten och hittar med ett fint inlägg Hannah Wilkinson i boxen, hon bröstar ner bollen och gör inga misstag vid avslutet och sätter 1-0. Nu får vi lite mer flyt och vi är lite mer avslappnade. Klara Folkesson bryter sig loss på vänsterkanten och avlossar en projektil i ribban och på returen är Hannah Wilkinson påpassligt framme och stöter in returen till 2-0 som även blir halvtidsresultat.  
– I paus pratar vi om att vi gör det bra som leder med 2-0 men att vi är lite för klena i närkampsspelet. Hammarby vinner ofta duellerna och när de får bollen så är vi inte där och vill vinna tillbaka den och därför kommer de ofta rättvända centralt på vår planhalva. Vi pratar även om hur vi ska hantera deras press. 

Andra halvlek: 
– Andra halvlek ser ungefär ut som första. Mycket kamp på mittplan och inte så många klara målchanser. Men Hannah W lyckas fullborda sitt hattrick efter att hon har förvaltat en fin passning av Klara Folkesson och 3-0 är ett faktum. Det kändes skönt att få 3-0 ganska tidigt i andra halvlek, men kort därefter träffar bollen armen på en av våra spelare i straffområdet och domaren blåser straff. Hammarbyspelaren gör inga misstag och sätter säkert straffen i mål bakom Elvira. Sen blir det ännu mer kamp, lite mer dueller och inget riktigt ordnat spel. Hammarby försöker att skapa men kommer inte riktigt till de farliga lägena och det känns som att 10-15 minuter efter deras reducering så stannar deras forcering av. Glädjande så fick FA17 spelaren Louise Larsson en fin träff på halv volley och sätter spiken i kistan i matchens 84:e minut och segern var klar.  

Summering: 
– Vi gör en ok match där matchen präglades mer av kamp än av skönspel och Hammarby får oss att jobba hårt för segern. Vi tar med oss att vi vinner med 4-1 även om spelet i denna match inte stämmer helt och att vi kämpar och springer mycket. Vi gör några fina mål framåt och några riktigt bra försvarsageranden med avgörande brytningar. Vi tackar Hammarby för årets tuffaste match hittills och nu laddar vi om till 1/9 när vi möter BP på Grimsta IP kl. 20.15. 


 

Flickakademin - här summerar respektive lags tränare förra veckans matcher:

FA17
Spelade under måndagskvällen 24/8 mot Skogstorps GOIF (efter att artikeln publicerats).

F2007
– Andra seriematchen efter sommaren mot Sollentuna, en match i ett varmt tält.  Första perioden hinner knappt börja innan vi tar ledningen med 1-0, däremot har vi svårt med positioneringen på våra yttrar som oftast hamnar lite för lågt in i planen samt ibland lite för långt ner på banan. Vi är bitvis stressiga, dock får vi till en fin spelvändning och inspel från ytterzon som resulterar till 2-0.
– Andra perioden finns det mycket mer att önska rent spelmässigt. Väldigt slarvigt där vi slår bort mycket boll. Tredje perioden är det två trötta lag där vi började slarvigt de första minuterna och därefter tog vi tag i matchen och kunde kontrollera spelet. Slutresultat rann iväg lite till vår fördel.

F2008
– Träningsmatch i 9 mot 9 spel mot Gideonsberg borta i Västerås. Vi startar matchen väldigt segt, låter dem bestämma tempot och är inte alls med i matchen. Detta gör att vi hamnar efter vilket leder till underläge 1-3. Vi gör lite ändringar i formationen och flyttar runt lite spelare som gör att vi får en bra effekt i fart, tempo, närkampsspel och effektivitet. Vi gör en mycket bättre 2:a och 3:e men vi måste komma igång snabbare och behöver öva mer på att hitta fria ytor och ta snabbare beslut med boll. Men med den högre intensiteten vänder vi matchen och vinner till slut med 5-3 efter att vi helt tar över i 3:e. Bra genomkörare där spelarna efter gör en bra analys om varför det gick som det gick i de olika halvlekarna.
Sammanfattningsvis en helg med två vinster trots halvdant spel men bra kämpainsatser från flera spelare.

F2009
– Returmöte mot Hammarby.  Förra matchen slutade 0-5 och vi stod upp cirka 30 minuter sedan vek laget ned sig. Nu, en helt annan match, förlust 1-5 men tjejerna gjorde en otroligt bra match trots siffrorna. Presspelet, tacklingar och positionsspel satt till 90 %. Tre individuella misstag leder till mål för Hammarby.Vi har dock skott i både stolpe och ribba. Fokus idag var lågt försvar och att veta vad vi ska göra efter varje händelse på planen.

Senaste nytt
Fler nyheter