Ungdomssvepet vecka 36

Segrar för både DIF PA19 och PA17 i veckan. Här hittar du summeringar av matcherna samt övrigt nytt på ungdomssidan.


DIF PA19 - Täby FK 6-1 (5-0)

Mål DIF: Kofi Fosuhene Asare 4, Ali Khan 2

PA19-tränare Johan Palm summerar matchen:
– Överlag så gör vi en godkänd prestation men egentligen inte mer än så. Vi gör sex fina mål och avslutar i och runt Golden Zone många gånger, vilket vi enligt vårat arbetssätt vill. Men omställningstiden mellan bollförlust och försvarsspel var inte så kort som vi önskar. Sedan vill vi såklart alltid hålla nollan vilket vi misslyckades med och vilket vi i denna match absolut ska skapa oss förutsättningarna för att lyckas med. 
– Vi utvärderar denna match tillsammans som vanligt och tar fram det vi gjort bra, det vi gjort dåligt samt vad vi behöver göra mer av för att utvecklas och bli bättre. Efter matchen visar att spelarna inte var nöjda med sin prestation genom att de inte ville fira segern. Detta tar vi som ett gott tecken, att vi i första hand alltid ska ha en hög kravställning på sig själva och sedan sina medspelare och att vi alltid strävar efter att utvecklas till det bättre, oavsett hur matchen slutar resultatmässigt. 


DIF PA17 - Älvsjö AIK 8-1 (4-0)

Mål DIF: Zaki Rezai 2, Jonathan Karlsson 2, Christian Kiork 2, Melker Enström, Benjamin Björkman

PA17-tränare Joel Riddez summerar matchen:
– Seger i lördags med 8-1 mot Älvsjö. En genomgående bra prestation där vi lägger ner ett hårt jobb i 90 minuter. Alla spelare underkastar sig laget på ett fint sätt och vi kunde även bjuda på många fina anfallskombinationer. Nu laddar vi om för en viktig bortamatch mot Sirius till helgen. Med den här segern i ryggen så hoppas jag att vi fortsätter utvecklas både som spelare och lag.

DIF FA19 spelade inte förra veckan och möter BP tisdag 1september.

 

Pojkakademichef Christian Krigström Gentile summerar läget

"Pojkakademin avslutade vecka 35 med en väldigt målrik helg för de äldsta lagen. Trots lite skadebekymmer och många sena förflyttningar av spelare för att ha spelare på varje bänk i matcherna så visar våra duktiga ungdomsspelare varför de får (och tar) möjligheten att tillhöra Pojkakademin. Den samlade talangen vi skickar ut på plan i varje match håller fokus genom hela matcherna och visar sina kvaliteter. Om motståndarnas förutsättningar inför matcherna, alltså skadeläge, sammansättning av trupp och så vidare är det svårt att veta allt, men för samtliga lag i det äldsta blocket var det den här veckan inget motstånd som kunde störa PA16, PA17 och PA19.
 
PA19 fortsätter sin fina form och besegrar Täby på hemmaplan på Kaknäs på söndagen med 6-1. På personliga plan kul för målskyttarna Kofi Asare, som gör fyra mål, och Ali Khan som fortsätter att vara pigg framåt och gör två mål. Som helhet i prestationen så finns det luckor och saker att jobba vidare med.
 
PA17 spelade mot Älvsjö AIK som hittills i serien lyckats störa några av lagen som ligger i topp, däremot så hade de inte mycket att sätta emot när ett piggt PA17 satte fart från början och gjorde tre snabba mål. Matchen slutar till slut 8-1 till PA17. Ett par tvåmålskyttar men också kul att se att laginsatsen syns i målprotokollet, med totalt fyra olika målskyttar varav en mittback och en ytterback.
 
PA16 åkte till Västerås och visade att de var ett nummer större än sina motståndare Västerås SK. Västerås brukar kunna störa PA16 ordentligt, så både tränare och spelare visste att de behövde ha full koncentration matchen igenom. Även den här matchen slutar 8-1 efter en frenetisk första halvlek. Flera spelare gör riktigt fina prestationer matchen igenom och då blir det kollektivt framgångsrikt också såklart.
 
I övrigt så har skolverksamheten återstartat och vi konstaterar att vi välkomnar ytterligare spelare till Sjölins gymnasium där antalet fotbollsspelare/elever växer något totalt, och på Engelbrektsskolan, där vårt samarbete i år firar 15 år, så har vi som vanligt får man säga fulla antal med totalt 150 spelare fördelade i 6 årskurser. Samtliga spelare som går på våra fotbollsprofiler på grundskola och gymnasium erbjuds två träningar i veckan kompletterat med teorilektioner kring värdegrund, kost, återhämtning och fotbollsteori. Vi är otroligt stolta över de här samarbetena som vi upplever så väl fungerande i samtliga delar och där vi kan erbjuda ungdomarna en balans mellan skola och fotboll.
 
För övrigt förbereder ungdomssidan för hösten try outer i åldersgrupperna 13-16 år och testträningar för de lite yngre 10-12 år. Mycket som ska fixas inför en sån period, men när allt är klart kommer vi informera i våra kanaler för de spelare som har intresse av att söka sig till Djurgården. Har du ett intresse av att spela i DIF kan du göra en intresseanmälan genom att klicka här.
 
Ungdomssidan förbereder även för rekryteringar på tränarsidan till hösten och den nya säsongen 2021 där vi vill kunna erbjuda fler av våra ungdomslag utbildade tränare – Akademilag i pojk- och flickakademin, Lag 2 verksamhet och pojk- och flicklag. Vi har några samarbeten med skolor och utbildningar där vi kan presentera vår verksamhet, men söker också brett till de tränare som är intresserade av ett uppdrag i Djurgårdens IF. Har du ett intresse av att bli tränare i DIF kan du göra en intresseanmälan genom att klicka här.  
 
Extra kul är det när gamla Akademispelare och herrlagsspelare återvänder till föreningen som tränare. Just nu har vi Joel Riddez som tränare i vårt PA17 (Joel har närmre 60 matcher för Djurgården herrlag) och Frej Engberg som fystränare för PA13-15 (Frej spelade i DIF Akademin under sina ungdomsår, tränade med herrlaget och gjorde ungdomslandskamper) och nyss tillkommen Mtaka Simba som tränare i P2007-1 (också han ungdomsspelare i Djurgården, tillhörde herrlaget under en säsong och landslagsmeriterad från ungdomslandslagen)."
 

Senaste nytt
Fler nyheter