Ungdomssvepet vecka 38

Dubbla segrar mot GIF Sundsvall för DIF PA19 och PA17 medan FA19 fick en tuff match borta mot Umeå. Här hittar du summeringar av matcherna samt lite övrigt nytt på ungdomsfronten.

DIF PA19 - GIF Sundsvall P19 3-1 (2-0)

Målskyttar DIF: Agaton Poushahidi, Ali Khan, Kofi Fosuhene Asare

PA19-tränare Johan Palm om matchen:
– Då detta var den tredje matchen på åtta dagar så är vi överlag nöjda med lagets prestation. Vi har inte riktigt kunnat träna så som vi vill under veckan, dels på grund av kort tid mellan matcherna och dels för att vissa spelare haft förkylningssymptom och behövt stanna hemma. Vår form i offensiv som defensiv var bra och vi vann ofta, framför allt i första halvlek, bollen högt på motståndarnas planhalva. Detta gav oss god kontroll över matchen överlag men också bra situationer när vi fick anfalla mot ett Sundsvall i obalans. 
– Ur ett resultatperspektiv så gav denna seger oss även en given plats i slutspelsserien då vi är klara som ett av seriens topp-fem, vilket har varit spelarnas kollektiva resultatmål. Utöver det så analyserar vi matchen och försöker sedan förbereda oss så bra vi kan för att kunna prestera i kommande match på fredag borta mot ÖSK. Det kommer bli en rolig och tuff utmaning mot en riktigt bra motståndare.

DIF PA17 -  GIF Sundsvall P17 4-1 (0-0)

Mål DIF: Javid Azim, Victor Säfsten, Christian Kiork, Mustafa Ali Ismael

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– I söndags vann vi mot serieledarna GIF Sundsvall med 4-1 i pojkallsvenskan, en viktig seger för att kunna nå slutspelsserien. Prestationsmässigt lägger vi ner ett hårt jobb i det defensiva arbetet som leder till en hel del bollvinster i gynnsamma lägen. I det etablerade anfallsspelet möter vi ett välorganiserat Sundsvall och båda lagen har svårt att komma till riktigt heta målchanser. Efter 0-0 i paus lyckas vi genom två fasta situationer och två offensiva omställningar göra fyra mål och vinner till slut rättvist. Vi är främst nöjda med arbetsinsatsen och det kollektiva försvarsspelet. 
– I och med segern klättrade vi till tredje plats i tabellen med tre matcher kvar. Vi behöver förmodligen sex poäng till för att säkra en plats bland de fem främsta som ger oss möjligheten att spela om SM-guldet. Närmast väntar en tuff bortamatch mot Umeå nu på söndag.

Umeå F19 - DIF FA19  3-1 (1-0) 

Mål DIF: Linn Jansson

Assisterande FA19-tränare Stefan Thomasson om matchen:
– I lördags spelade vi kanske årets svåraste bortamatch när vi tog oss till Umeå och tyvärr slutade det med en förlust. Första 15-20 min är ganska jämna. Vi skapar några halvchanser och Saga Hollbrink har ett avslut efter en hörna som Umeås målvakt räddar. Umeå skapar ungefär lika mycket då de ständigt hotar i djupled med deras farliga och snabba forward Monica Jusu Bah. I minut 31 så kommer hon loss efter en djupledsboll och kan sätta bollen via Elvira Björklund i mål. Efter målet så går spelet lite fram och tillbaka men inga fler mål och resultatet står sig halvleken ut. I paus så pratar vi lite om hur vi kan positionera oss lite bättre, flytta upp laget tuffare och hur vi kan anfalla på båda kanterna, då vi spelat mest på vår högerkant där vi varit mest framgångsrika i att spela oss ur deras press. 
– Andra halvlek ser vi betydligt piggare ut än i första. Det hinner gå två minuter innan Kajsa Lindwall slår en boll mot Emily Payne och Linn Jansson som kommer löpandes till höger. Emily förlänger Kajsas boll till Linn som kommer fri och gör inget misstag, 1-1 är ett faktum. I minut 57 så uppstår det ett misstag när Umeå ”rensar” upp en boll mot deras forward och vår back och målvakt går på den. Till slut är det vår back som lobbar bollen över vår egen målvakt och hinner tyvärr inte upp bollen som rullar sakta och retandes över mållinjen. Det hinner inte gå mer än sex minuter så är deras snabba forward framme igen då hon löper förbi vår back och rundar Elvira i mål och sätter 3-1. Nu måste det hända någonting och vi gör en ganska snabb omorganisation. Det håller på att ge resultat genom några halvchanser, hörnor och en missad kvalificerad målchans men matchen slutar 3-1 till Umeå.
– Vi förlorar mot ett för dagen bättre Umeå som är lite mer på tå och lite mer noggranna i det de gör. Vi gör ett ärligt försök de sista 20 minuterna men vi kommer tyvärr inte ikapp. Vi får nu ladda om för en träningsvecka då vi är lediga kommande helg, sedan tar vi emot AIK den 27/9 hemma på Kristinebergs IP. 
 

Pojkakademichef Christian Krigström Gentile summerar läget:

"En intensiv matchvecka och helg för de äldsta pojklagen i akademin.
 
PA19 spelade både mot BP på onsdagen och mot Sundsvall i helgen. I matchen mot BP hade halvlekarna olika karaktär. DIF leder rättvist med 2-0 i halvtid men matchen skiftar karaktär i andra halvlek då BP höjer sig samtidigt som DIF är bleka och lite slarviga. 2-0 ledningen blir 2-1 i slutet på matchen och sedan 2-2 precis i slutet. Ett tråkigt poängtapp men ledare och spelare fick ladda om direkt för att vara förberedda till matchen på söndagen mot GIF Sundsvall. I matchen mot GIF Sundsvall hade Djurgården, trots några skador och omplaceringar, kontroll från tidigt i matchen. 2-0 i halvtid blir till 3-1 i slutet på matchen och PA19 är därmed klara för slutspelsrundan i P19 allsvenskan.
 
PA17 spelade också mot GIF Sundsvall. De kopplade inte grepp tidigt eftersom GIF Sundsvall spelade med en hög och välstrukturerad press som störde Djurgården. Som ofta i täta matcher så var det en fast situation som blev avgörande för att öppna målprotokollet. PA17 gör 1-0 och också 2-0 på hörna, tar kontroll i matchen. GIF Sundsvall fortsätter jaga en reducering och får lite kontroll på spelet på slutet, men det öppnar upp ytor som några av de skickliga spelarna i PA17 utnyttjar och gör 3-0 som till slut blir 4-1. 
 
PA16 hade den tuffaste uppgiften i helgen när de på söndagskvällen mötte BP i första matchen i sin slutspelsserie. Det var ingen vidare prestation av Djurgården och BP var effektiva i sina omställningar och anfall. 0-2 i paus blev till slut 1-4, men Djurgården spelade upp sig i andra halvlek. En tuff start i en slutspelsserie där alla poäng är viktiga för att få spela semifinal och final.
 
Matchschemat fortsätter lika intensivt för de äldsta pojklagen även denna vecka. De yngre lagen i akademin spelade nästan  alla träningsmatcher under helgen där höjdpunkten var för de lag som spelade alliansmatcher mot BP och Hammarby, tuffa och jämna matcher och för 2010-1 och 2007-1 som båda spelade mot äldre motstånd som ställer lite speciella krav på spelarna. På instagram kan ni följa alla pojkakademilagens verksamhet på respektive lagkonto!"
 

Matchrapporter från Flickakademin

FA17

Ledartrion Robert/Göran/Lasse om matchen:
– Match mot Aspudden/Tellus på ett regnigt Mälarhöjdens IP ( ja, det var vår hemmamatch). Vi hade stort bollinnehav i början och bra fokus men hade svårt på sista delen av planen samtidigt som Aspudden/Tellus var farliga i sina kontringar. Lova Lindberg gör 1-0 på frispark i mitten av första halvlek och vi har några farliga omställningar men vi når inte hela vägen fram där passningsspelet inte är okej. 
– I andra halvlek ser det ungefär likadant ut som i första och Louise Larsson gör sedan 2-0 efter en hörna som kommer tillbaka till henne efter en retur som hon sedan trycker upp i nättaket. Seger med 2-0 där vi ändå är stabila och släpper till få målchanser. Ny match till helgen mot Eskilstuna 

F2006-1 

Tränarnas kommentar:
– Vi spelade match mot IFK Lidingö på Östermalms IP där IFK Lidingö var det bättre laget inledningsvis och rättvist gick upp till ledning med 3-0. Vi pratade ihop oss i paus och lyckades med att ändra presspelet samt bli tydligare i våra uppspel, det resulterade till att vi hämtade in 0-3 till 3-3 vilket också blev slutresultatet. En eloge till tjejerna som tar till sig instruktionerna i paus och som fortsätter att kriga trots att man låg under med tre mål. 

F2007-1 

Var lediga från match på grund av sjukdom i motståndarlaget.

F2008-1

Tränarnas kommentar:
– Match i lördags mot Vendelsö. En match som vi borde haft kontroll över men där vi inte går in helt i matchen utan det känns som att vi går på 70 procent. Vi hänger inte alls med i försvaret, vinner väldigt få en-mot-en-dueller och får väldigt sällan till något ordentligt bollinnehav. Vendelsö gör mål på i stort sett alla sina skott i första och andra halvlek medan vi har lite otur med ribbträffar och missade chanser. Men vi bygger vidare i veckan och hoppas på bättre spel nästa vecka.

F2009-1

Matchen mot Älvsjö uppskjuten på grund av sjukdomar i båda lagen. 

Senaste nytt
Fler nyheter