Ungdomssvepet vecka 3

Säsongen har kickat igång i de yngre leden där trupperna är satta samtidigt som det finns stark blårandig landslagsrepresentation.

Jullovet är sedan länge överspelat och det råder sjudande aktivitet i Johan Björkmans Hall där samtliga akademi- och ungdomslag är i full gång. En ny säsong väntar och det är ett intressant år som väntar, enligt pojkakademichef Christian Gentile .
– Det är uppstartsdel av säsongen där vi kom igång förra veckan efter jul och det var bra fart under första träningsveckan. I lördags hade vi även akademikonferens med alla akademi- och lag 2-tränare på pojksidan där det var drygt 30 personer på plats ute i Strängnäs. Det var gruppdiskussioner, information och en ansats inför säsongen så att vi fick en riktig kick off, berättar Christian och förklarar upplägget för de äldsta pojkakademilagen. 
– PA 19 och PA17 har två stycken träningsveckor framför sig sedan är det träningsmatch mot IFK Norrköping och ledigt helgen efter. Därefter kommer Ligacupen igång med matcher för PA16, PA17 och PA19, alla matcher är inte helt spikade än men det finns en färdig spelordning (se preliminärt spelschema nedan). För övriga lag så är det träningsmatcher och vinterturneringar.

I övrigt har det varit en del blårandigt landslagsspel där Edvin Bajrovic representerade bosniska U16-landslaget och följer därmed i storebror Melvins spår som återfinns i DIF PA19 och spelar för bosniska U19-landslaget. 

På U19-landslagets Vintercamp på Cypern finns även ett antal DIF-spelare från PA19 med i form av Anthonio Sanjairag, Melker Jonsson, Linus Tagesson samt även Jonathan Westerberg som nyligen anslutit till DIF PA19 från BP. 
– En ny duktig och intressant spelare som kommit in från BP och som finns med på samlingen för svenska U19-landslaget på Cypern, vilket stärker konkurrensen överlag i truppen. Det innebär att vi  nu har fyra spelare i backlinjen som gjort landskamper för U19-landslaget, berättar PA19-tränare Johan Palm.

Även på flicksidan är två Djurgårdsspelare uttagna, Tilde Lindwall och Julia Walentowicz, till F19-landslagets träningsläger i Göteborg med efterföljande dubbelmöte mot Italien i slutet av januari. 

Spelordning för PA16-19
PA16
1-2 februari      vs Värmdö (H)
9 februari         vs Örebro (B)
15-16 februari  vs BP (H)
22 februri          vs Västerås (B)
29 februari        vs Norrköping (H)

PA17
1-2 februari       vs Kubikenborg (B)
9 februari          vs Brommapojkarna (B)
15-16 februari   vs Hudiksvall (H)
22-23 februari   vs Boden (H)
29 februari        vs GIF Sundsvall (B)

PA19
1-2 februari       vs Kubikenborg (B)
9 februari          vs IK Sirius (H)
15-16 februari   vs IFK Lidingö (B)
22-23 februari   vs Luleå (B)
29 februari        vs Hammarby (H)

Speldatum och platser kommer att bekräftas inom kommande 10 dagar och spelschema finns att hitta på följande adresser:

PA16 - https://www.svenskfotboll.se/serier-cuper/tabell-och-resultat/ligacupen-p16-a2/82950/

PA17 - https://www.svenskfotboll.se/serier-cuper/tabell-och-resultat/ligacupen-p17-a1/82937/

PA19 - https://www.svenskfotboll.se/serier-cuper/tabell-och-resultat/ligacupen-p19-a1/82925/

Senaste nytt
Fler nyheter