Ungdomssvepet vecka 41

Sköna segrar för DIF PA19 och FA19 i helgen. Här kommer rapporter från de äldre akademilagens matcher.


IFK Lidingö - DIF PA19 0-4 (0-0)

Målskyttar: Mattias Mitku 2, Leo Malmgren Mofalk och Ali Khan.

PA19-tränare Johan Palm summerar matchen:
– Som alltid borta mot Lidingö på Lidingövallen så är det en tuff och svår match. Dels då motståndarna är skickliga främst vid fasta situationer och duellspel men också då Lidingövallen kanske inte är den bästa konstgräsplanen, vilket påverkar all form av kontroll på bollen. 
– Trots dessa omständigheter så lyckas vi genomföra en fullt godkänd prestation där vi inte skyller på omständigheterna utan anpassar oss istället till dessa och rent fotbollsmässigt innebar det att vi spelade lite ”rakare” och direkt mot spelyta 3. Vi fuskade heller inte i någon del av försvarsspelet eller vid fasta situationer vilket i slutändan även gav oss segern. 
– Nu väntar slutspelsserien och fyra tuffa matcher och vi startar redan nu på lördag borta mot ÖSK P19. 

Bele Barkarby P17 - DIF PA17 1-1 (0-1)

Målskytt DIF: Javid Azim

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– Vi spelade 1-1 igår mot Bele på bortaplan. En tuff fysisk match på en tjock gräsplan och en väldigt nyttig erfarenhet för våra spelare. Vi genomför matchen på ett godkänd sätt och är ett stolpskott ifrån att gå segrande ur bataljen. Tyvärr gick övriga resultat emot oss och vi landar på sjundeplats istället för tredjeplats som vi hade fått vid vinst. Nu väntar en fortsättningsserie mot Bele, BP, Tullinge och Lidingö.
 

Eskilstuna United - DIF FA19 1-2 (0-1) 

Målskyttar DIF: Emily Payne, Hanna Ekengren

Assisterande FA19-tränare Stefan Thomasson om matchen: 

Första halvlek: 
– Förutsättningarna var följande: Eftersom Umeå tidigare på dagen hade vunnit mot Uppsala så innebar en vinst att vi skulle ta tillbaka andraplatsen och slutspelsplats.  Vi börjar ganska bra och vi skapar en massa målchanser men lyckas inte göra mål. Vår press fungerar sådär men vi lyckas vinna bollen högt ibland. Vi har tre ramträffar innan Emily Payne till slut stöter in bollen efter ett fint anfall från högerkanten. Efter det har vi även ett friläge och en boll till inne efter att Saga nickat in bollen på hörna men väldigt tveksamt blivit avblåst för att ha nickat bollen hur händerna på målvakten. Eskilstuna sticker även de upp men får avsluta mest på distans. Vi behåller vår 1-0 ledning till paus och korrigerar vi lite i hur vi ska pressa.

Andra halvlek:
– Vi börjar helt ok, skapar ytterligare målchanser och till slut gör Hanna Ekengren 2-0. Efter målet skapar vi några chanser att avgöra matchen men bollen vill inte in. I och med detta flyttar Eskilstuna fram och gör till slut 2-1. Det smyger sig in en oro i laget och vi blir mer och mer passiva och Eskilstuna kommer närmare och närmare en kvittering men vi lyckas hålla undan och vinner med 2-1.

Sammanfattning: 
– Chansmässigt bör vi göra fyra mål till åtminstone men det vill sig inte idag med målskörden. Men vi lyckas ändå hålla undan och tar med oss tre poäng och går om Uppsala i jakten på en slutspelsmatch. Vi tar med oss att vi skapar mycket men också att vi måste vara noggranna och göra jobbet i 90 minuter för att vinna våra matcher.

Nästa omgång: 18/10 Uppsala hemma

 

Pojkakademichef  Christian Krigström Gentile summerar: 

"Vecka 40 bjöd på många olika känslor som det kan göra mot slutet på fotbollssäsonger.
 
I den roliga änden så är vi väldigt glada över och vill rikta en stor eloge till spelare och ledare runt PA19 som efter en fint genomförd grundserie slutar som seriesegrare. 13 tuffa matcher som nu innebär en slutspelsserie kommande veckor mot de lagen som kom på plats 2-5: Örebro SK, Vasalund, AIK och IFK Norrköping.
 
För PA17 så avgjorde matchens sista avslut på mål, en frispark stolpe ut istället för stolpe in, säsongens fortsättning. 1-1 mot Bele Barkarby innebär att det blir en fortsättningsserie mot lagen placerade 5-9 i grundserien. Ett snöpligt slut på grundserien där PA17 började första matcherna lite knackigt men under andra halvan av serien hade hittat lite bättre struktur i sitt spel. Lagen som PA17 nu ställs emot är: Brommapojkarna, Tullinge TP, IFK Lidingö och Bele Barkarby.
 
PA16 åkte till Norrköping för nästa sista matchen på säsongen i seriespelet. Fortfarande med lite skador på ordinarie trupp så visar den gruppen som är på plats i Norrköping att de är redo att arbeta hårt för att tillsammans göra en bra prestation. Matchen är jämn och håller i många delar en hög nivå för en seriematch för 16-åringar. Norrköping är lite vassare i några lägen i första halvlek och lyckas också ta ledningen med 2-0 innan pausvilan. I andra halvlek kraftsamlar PA16 och kommer oftare lite längre ner i plan närmare motståndarnas mål. En bit in i halvleken kommer både reducering och kvittering för Djurgården. Sista delen av matchen så sliter båda lagen för poängen. Norrköping lyckas hitta sitt läge för 3-2 målet innan PA16 trycker på mot slutet och får in kvitteringen. Kul med en trupp med några yngre spelare som visar fina kvaliteter.
 
PA15, spelare födda 2005, har gjort bra ifrån sig i sin regionala serie under året och leder den men några omgångar kvar. Även i helgen blev det vinst för laget i deras bortamatch mot Enköpings SK. Två omgångar återstår innan laget avslutar säsongen med tuffa turneringen SEF Trophy i Norrköping under höstlovet. 
 
Pojkakademins verksamhet under kommande veckor handlar mycket om att avsluta säsongen 2020 och påbörja 2021. Det är på grund av coronapandemin ett ryckigt och utmanande säsongsslut där de äldsta lagens säsong är förlängd en bit in i november och de yngre byter säsong som vanligt. Lagen förbereds för nya träningstider, tränare får nya avtal och spelartrupperna för den nya säsongen formas.
 
På de strategiska planen så förbereder Pojkakademin för de nyheter som ska införas i kring teknisk, taktisk, mental och fysisk träning som görs för att ytterligare spetsa till verksamheten för spelarna, med fokus på varje spelares utveckling.
 
Tre spelare är kallade till landslagssamlingar i sina respektive åldrar. Melker Jonsson och Anthonio Sanjairag är kallade till P18-landslagets kommande samling och Filip Karlsson är kallad till Future Teams samling för spelare födda 2005."
 

Foto: Nobbes Djurgårdsbilder

Senaste nytt
Fler nyheter