Ungdomssvepet vecka 42

Tät slutspelsmatch borta mot Örebro SK för DIF PA19 i helgen. Här hittar du summering från mötet samt andra matcher för akademilagen.

Örebro SK P19 - DIF PA19 2 - 2 (2 - 0) 

Målskytt DIF: Kofi Fosuhene Asare

PA19-tränare Johan Palm om matchen:
– I senaste mötet så visade både statistik (xG) och prestationen att vi kanske borde fått med oss fler poäng än en (2-2 även då). I denna match ska vi vara ödmjuka över att vi får med oss en poäng över huvudtaget .Vi kan konstatera att vi inte alls kom upp i den prestation vi behöver, som kollektiv och som individ för att vi ska kunna vinna matchen. 
– Det vi ska ta med oss är att vi bestämmer oss för att vi aldrig ska ge upp, oavsett resultat och oavsett hur vi upplever att det går. Vi är absolut inte nöjda med varken vårt höga försvarsspel eller vårt anfallsspel och vi behöver fortsätta försöka utmana oss själva genom att tävla i alla delar under matcherna vi har kvar och alla träningar inför våra kommande matcher. Nu väntar en spelledig helg för att sedan ta emot Vasalund i omgång 2. Förhoppningvis kan vi göra en bättre prestation, vilket kommer krävas då vi kommer att möta en supertaggad motståndare. 

DIF PA17 - Tullinge TP 2-0 (1-0)

Mål: Benjamin Björkman, Lukas  Fältén

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– Vi vann i söndags mot Tullinge med 2-0. En godkänd insats, där den riktiga löpviljan offensivt saknades men där vi till slut vinner rättvist efter ett stabilt försvarsspel.

DIF FA19 - IK Uppsala F19 1-4 (0-0)

Mål DIF: Hanna Stokki


 

Pojkakademichef Christian Krigström Gentile summerar:

"Vecka 41 avslutades med massor av roliga matcher för lagen i Pojkakademin.

De yngsta lagen hade både turneringar och matchcamper mot roligt motstånd. P2010-1 var i Landskrona och spelade mot Malmö FF, Örgryte, Helsingborg med flera, 2009-1 hade matchcamp på hemmaplan mot bland andra Hammarby, 2008-1 spelade dubbla matcher varav en alliansmatch mot AIK och P2007-1 spenderade helgen i Göteborg där de mötte bland annat IFK Göteborg och Lyngby. Det är en viktig strategi för pojkakademin att spelarna som är i utbildningen får möjlighet att samla erfarenheter och spela utvecklande matcher (tävla) – och det är ingen överdrift att säga att helgens matcher bjöd på erfarenheter. Att hantera att resa tillsammans, att spela utslagsmatcher (P2007-1) och att ställas mot många duktiga spelare och svårt motstånd.

För de äldre lagen så fortsatte seriespelet för P2005-1. De har nu två matcher kvar i den regionala serien och ett bra utgångsläge för att vinna serien med tre poängs marginal till lagen bakom.

PA16 spelade sin sista match för säsongen mot IFK Eskilstuna. Även i denna match så kan laget inte ställa upp med ordinarie trupp på grund av matchkrockar och skador, vilket gör det svårt att prestera på den nivå som krävs för att vinna i den här delen av serien. Laget har svårt i vissa avgörande delar i spelet, omställningar till exempel, och släpper därmed till möjligheter för IFK Eskilstuna som inte är sena att utnyttja sina chanser. Matchen slutar 3-4 vilket såklart är ett tråkigt avslut på seriespelet för PA16. Nu väntar en period av träning och avslut av säsongen 2020. Från vecka 45 startar arbetet in till säsongen 2021.

PA17 spelade sin första match i fortsättningsserien mot Tullinge TP. Utan en topprestation lyckas PA17 vinna matchen med 2-0. Kommande helg spelar laget mot Bele Barkarby.

PA19 spelade sin första match i slutspelsserien. En målskytt i form i Kofi Asare såg till att laget åkte från Örebro med en poäng, trots en svag första halvlek och underläge 0-2 i paus. Kommande helg är spelledig för PA19 innan matchserien fortsätter."

Senaste nytt
Fler nyheter