Ungdomssvepet vecka 43

DIF FA19 besegrade Älvsjö med god marginal och har nu chans på slutspelsplats. Här hittar du summering av matchen samt övrigt nytt på ungdomsfronten.

DIF FA19 – Älvsjö AIK 5-0 (2-0)

Målskyttar: Nea Flyborg 2, Hanna Stokki, Linn Jansson, Blanca Calding Hallerby 

Assisterande FA19-tränare Stefan Thomasson om matchen:
– Förutsättningarna inför matchen mot Älvsjö som spelades på Östermalms IP i snålblåst var glasklara. Vi var tvungna att vinna med fyra mål för att sätta press på Uppsala som spelar ikväll (måndag) borta mot Eskilstuna. Vid en fyramålsvinst så är Uppsala tvungna att slå Eskilstuna för att ta slutspelsplatsen annars spelar vi återigen slutspel om två veckor. 
– Det var solklart vilket lag som bestämde direkt. Vi har nästan all boll och skapar många fina anfall. Hanna Stokki gör snyggt 1-0 med vänsterfoten. Efter målet fortsätter vi att spela bra, ibland med lite för lågt bolltempo men vi är betydligt bättre än våra motståndare även om de är farliga när de ställer om vilket vi märker ett par gånger när vi inte är på tå. Linn Jansson gör sedan 2-0 som även blir halvtidsresultatet. 
– Andra halvlek ser ut som första och Blanca Calding Hallerby kan påpassligt göra 3-0 på en retur. Sedan gör inhopparen Nea Flyborg 4-0 och 5-0 med två fina avslut och 5-0 blir slutresultatet. Vi har gjort det vi ska, nu får vi hoppas att Eskilstuna gör sitt mot Uppsala så vi får spela slutspel om två veckor.
 

Bele Barkarby P17 - DIF PA17 2-1 (2-0)

Mål DIF: Victor Andersson

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– Vi förlorade mot Bele med 1-2 i lördags. En tam första halvlek på en tung och svårspelad gräsplan resulterade i underläge med 0-2 i halvtid. Efter en klassisk hårtork i halvtidspausen gör vi en bättre andra halvlek men kommer inte närmare än 1-2. Sammantaget en alltför passiv första halvlek, där vi bjuder på två billiga mål. En godkänd andra halvlek, men inte tillräckligt bra sett över 90 min.

DIF PA19 var spellediga förra veckan och möter Vasalund i P19-Allsvenskans fortsättningsserie den 24 oktober.I övrigt är det glädjande att se att de unga blåränderna Louise Hvarfner och Hanna Ekengren återfinns i F18-landslagets som nu har samlats för läger i Bromölla under perioden 19-23 oktober. 

Värt att notera är även att Mattias Mitku gjorde A-lagsdebut mot MFF när han byttes in i 79:e minuten i måndags. En imponerande resa från att ha startat året i DIF PA19 till att få lärlingskontrakt med A-laget och sedan vara med och vända ett tvåmålsunderläge till seger mot de allsvenska serieledarna.


 

Senaste nytt
Fler nyheter