Företag

Ungdomssvepet vecka 5

  • Ungdom
  • Akademi
  • 28 jan 2020

De äldre akademilagen är igång med matchandet. Här hittar du en summering av helgens insatser samt lite annat nytt på ungdomsfronten.

Tävlingsmatcherna kryper allt närmare för de äldre akademilagen som spelade träningsmatcher i helgen efter ett antal förberedande träningsveckor.

Pojkakademichef Christian Gentile summerar läget:
– I helgen körde vi första träningsmatcherna för året och åkte till Norrköping. Det är alltid bra att åka på bortaresor tillsammans, speciellt nu när det är ganska mycket nya ledare i staberna. En del nya vanor man ska lära sig för att få alltid att fungera och det finns även en övning i att se till att allt är optimalt för spelarna.

Om DIF PA19 - IFK Norrköping U19
– Det blev en tidig matchstart för PA19 där det märks att de är lite ringrostiga och att de spelar mot ett lag som har fått köra några matcher innan. Vi är inte riktigt i matchfokus och släpper in ganska snabba mål på defensiva fasta situationer. Den biten handlar mycket om fokus och koncentration så vi tar det vidare därifrån och har mycket bollinnehav men alla delar stämmer inte riktigt än. Nu börjar tävlingsmatcherna om två veckor så det här var en nyttig match för oss och ett sätt att vakna till lite grann. 

Om DIF PA17 - IFK Norrköping U17
– I PA17-matchen var det bättre fokus i alla delar förutom kontringarna. Men vi har väldigt mycket boll i den matchen men vi blir straffade på de misstag som vi gör. 

Om DIF PA16 -Boo FF 03
– Boo FF har duktiga 03:or så vi spelar mot deras P17-lag, sedan kanske de blandar lite mellan årskullarna. Men vårat lag är ju rakt av 04:or så det är klart att det är en utmaning för dem fysiskt. De löser den uppgiften och vinner med 4-3 så där får man väl säga att det var en habil insats, det bör även tilläggas att det är andra träningsmatchen för dem.
– Det går snabbt framåt när man spelar ihop sig och idéerna sätts och det är ju som sagt saker runt om som ska funka också med vanor och fokus, konstaterar Christian.

Utbildningskväll för akademiföräldrar

Christian Gentile om upplägget:
– Vi hade en utbildningskväll i förra veckan där vi samlade alla akademiföräldrar på Vasa Real. Det var runt 160 föräldrar på plats där vi drog igenom massa olika ämnen som kan vara värdefulla för våra föräldrar att veta mer om.
– Vi pratade bland annat om kost och hälsa, agenter och avtal och vi presenterade vår metodik och spelidé så att föräldrarna förstår vad de står och tittar på under träning och match. I övrigt berättade vi om kost- och sömnvanor samt hur man i föräldrarollen kan hjälpa en spelare. Att sätta och arbeta med prestationsmål på det sätt vi gör. Där hade vi bjudit in två tidigare akademiföräldrar till barn som nu är seniorspelare att komma och berätta lite om deras upplevelser. Det är en lång och lite krokig resa med mycket som kan hända, så det var ett uppskattat inslag. 
Det var första gången vi hade den här typen av utbildningskväll men definitivt inte den sista summerar Christian.

Senaste nyheter

Relaterat