Företag

Ungdomssvepet vecka 6

  • Ungdom
  • Akademi
  • 4 feb 2020

Ligacupen har startat för några av de äldre akademilagen som matchade med goda resultat i helgen.

Kubikenborgs IF - DIF PA19 0-6 (0-0)
Målskyttar: Melvin Bajrovic 2, George Alchain 2, Agaton Pourshahidi, Ali Khan

Tränare Johan Palm om matchen:
– Vi är tidigt inne i säsongen med allt vad det innebär och vi gör en fullt godkänd insats i båda halvlekarna trots att det står 0-0 efter första 45 och 6-0 till oss efter 90 minuter. Den stora skillnaden var att vi hade fler djupledslöpningar i andra halvlek vilket gjorde att vi skapade ännu fler och bättre målchanser som vi också förvaltade bättre.

Täby FK - DIF PA17 0-2 
Målskyttar: Melker Enström, Jakob Andersson

Tränare Joel Riddez om matchen:
– Vi hade träningsmatch mot Täby i lördags, vinst med 2-0 och målskyttar blev Melker Enström och Jakob Andersson. Ett bra genrep eftersom vi drar igång Ligacupen nästa helg.

DIF FA19 - Täby FK (A-lag) 2-2 (1-2)
Målskyttar: Blanca Hallerby Calding, Fannie Peatt

Tränare Dennis Gabrielsson om matchen:
– Jag tycker första halvlek är ganska jämn, där det skapas bra målchanser från båda lagen. Halvleken bjuder även på två fina mål från vår sida där vi ser att när vi lyckas driva upp vårt eget bolltempo och gör aktioner framför bollhållaren så skapar vi bra målchanser.
– I andra halvlek tar Täby över matchen och vi jobbar med stora delar försvarsspel på egen planhalva. Vi har svårt att komma ur deras press när vi vinner boll och de lyckas rättvist kvittera. Men kul att se fem spelare från vårt FA17 spela minst en halvlek och göra ett mycket  bra jobb.
 

Pojkakademichef Christian Gentile om helgens matcher:
– PA19 åkte upp till Sundsvall och spelade mot Kubikenborg, vinst 6-0, nu när ligacupen drog igång med tävlingsmatcher i helgen. 17-åringarna var de som spelade träningsmatch och vann över Täby med 2-0, en bra genomkörare inför nästa helg när Ligacupen startar för PA17. 
– PA16 vann med 3-2 mot Värmdö på Stadshagen. En tuff match så det var bra för dem att få en sådan start där man vaknar till direkt för att det är tävling, summerar Christian.

Senaste nyheter

Relaterat