Ungdomssvepet vecka 7

Ligacupen är igång för de äldre akademilagen och DIF PA19 stod för en fin prestation mot Sirius.

DIF PA19 - IK Sirius P19 3-1 (2-1)
Målskyttar: Ali Khan 2, Agaton Pourshaidi 

PA19-tränare Johan Palm om matchen:
– Trots sena förändringar i trupp och startelva pga sjukdomar så gör vi sett över 90 minuter en bra prestation. Perioder som sticker ut är de första 25 minuterna i första halvlek och första 15 i andra. Sirius är ett duktigt och organiserat lag som bjöd på tufft motstånd, precis som vi alltid vill ha. Vi la grunden till vår slutliga seger med 3-1 genom en hög arbetsinsats i vårt försvarsspel vilket gjorde att vi ofta vann bollen på motståndarnas planhalva. Målsättningen är att vi naturligtvis ska bli ännu mer synkade i alla skeden för att kunna höja vår kollektiva lägsta nivå och få ännu bättre kontroll på våra matcher, oavsett motstånd. 

BP U17 - DIF PA17 4-0 

PA17-tränare Joel Riddez om matchen:
– PA17 förlorade den svåra bortamatchen mot BP med 4-0. Vi stördes av en del sjukdomar i laget, men förlorade mot ett bättre lag. Vi siktar på att studsa tillbaka mot Hudiksvall nu på lördag. 

DIF FA19 spelade inte i helgen

Pojkakademichef Christian Gentile summerar veckan som gick:
– Många lag i pojkakademin hade tuffa matcher i helgen. Nu under de närmsta veckorna spelas det alliansmatcher mot Hammarby, BP och AIK där vi började mot Hammarby på Årsta IP i helgen. Våra 12- och 14-åringar tävlar i båda matcherna och vi gör bra prestationer. Sedan är det några spelare i Hammarbys lag som gör skillnad i båda ålderskullarna och vi orkar inte riktigt hela vägen in. Ändå roligt att se och väldigt bra matcher för oss att spela, vilket jag även tror att våra motståndare tycker.

Om de äldre akademilagen 
– För våra äldre lag fortsätter Ligacup-spelet för alla tre. PA16 spelar 1-1 borta mot Örebro, lite skadedrabbade men det är ingen ursäkt. Vi har chanser i första halvlek där vi kanske borde avgöra men sedan kommer Örebro in med ny energi i andra halvlek och lyckas hålla både boll och resultat i schack. En liten plump eftersom vi hade förväntningar om att vi skulle kunna åka hem med tre poäng. 
– PA17 spelade en tuff match mot BP, så som det ofta blir mot dem. Precis som i tidigare nämnda allians-matcher har de vissa spelare som är lite spetsigare och de klarar av fler saker i spelet. Så vi får fundera på hur vi ska utmana dem under året där vi har två matcher mot dem. 
– PA19 gör en stabil insats mot Sirius, som är ett duktigt lag och jobbiga att möta. Vi tar kontroll ganska snabbt och man ser en helt annan fart i spelarna när det blir tävling. Kul att se och en bra insats med tre poäng.

Samling för Stadslaget
– Det var Stadslagssamling för 05:orna där vi totalt sett hade fem DIF-spelare med i gruppen. Det är kul att vi har med ett antal spelare med i de här sammanhangen där det handlar om förberedelser inför utvecklingslägret i Halmstad. 

Flickakademichef Jean Balawo summerar veckan som gick:
– FA09, 08 och 07 var i Norrköping och spelade inomhusturnering hos IK Waria. Vi skickade ner alla lagen utom FA2006 där 07:orna hade två jämna lag, 08:orna ett lag och 09:orna hade också ett lag. 
– 09:orna vann alla matcher utom en där det blev uddamålsförlusten. Det är ändå ett bra facit över åtta spelade matcher. FA2007 blev trea med ett av lagen och de andra laget blev tia i gruppen och åkte ut.
– FA2006 spelade match på annat håll och slog Västerås BK 30 borta. Därmed är 06:orna fortsatt obesegrade sedan de bildades. 

Om de äldre akademilagen
– FA17 spelade turnering i Karlstad och kryssade mot BP i gruppen, där det egentligen var spel mot ett mål. Även i finalen fick man möta BP och förlorade med 1-0 efter en omställning. Men FA17 är riktigt bra så det ska bli spännande att följa dem i år. FA19 var lediga den här helgen.

FA19 fanns dock representerade under DIF Dams läger i Ayia Napa där en trio fanns på plats för att träna med A-laget. 
– Vi hade tre spelare med oss från FA19 till träningslägret på Cypern. Elvira Björklund som är målvakt körde hela campen och man märkte hur hon växte hela tiden och samma sak för Louise Hvarfner som kom in bra genom gruppdynamiksövningarna. När det gäller Elvira Karlsson (försvarare) så åkte hon tyvärr på en skada och kunde inte delta alls under lägret. 

Senaste nytt
Fler nyheter