Vi fick ett brev från Viktor

Vi hoppas att det här brevet kan sprida värme och göra längtan efter att träffa varandra och Djurgårdsfamiljen lite mer uthärdlig.

Rådande tider med coronapandemin och de restriktioner som följer med den är en prövning för oss alla. Pandemin drabbar oss på olika sätt, så även ur ett fotbollsmässigt perspektiv: vi saknar att spela matcher och vi saknar att träffa dig som är supporter!

Vi vet att du är en av många som saknar att titta på träningarna, gå på match, åka på bortaresor, ta med familjen på match, och att träffa andra Djurgårdare och förenas i kärlek och gemenskap. Flera av er skriver till oss på sociala medier och via mejl och uttrycker er längtan och saknad, och vi kan bara säga att det är ömsesidigt!

Ett brev vi minns lite extra varmt är ett som vi fick från Viktor Johansson strax efter att SM-guldet hade firats på Stockholms Stadion. Det är ett väldigt fint brev som vi vill att så många Djurgårdare som möjligt ska få läsa och må bra av en stund. Förhoppningsvis väcker det värme och kärlek och gör väntan på att vi ses igen lite mer uthärdlig!

Så här skrev Viktor:

 

Jag blev Djurgårdare som 5-6-åring i mitten på 90-talet. På somrarna var jag på rullstolsläger med jämnåriga ute på Bosön. Där brukade jag rulla in i era Djurgårdsspelare. För det mesta var det hockeylaget som tränade ute på Bosön, men jag träffade även fotbollsspelare. De tog sig alltid tid att snacka och skriva autografer till en. Det kändes stort.

Ett par år senare låg jag mycket på sjukhus och opererades pga mitt funktionshinder. Då var Djurgårdens IF, både fotboll- och hockeylaget, uppe på Astrid Lindgrens barnsjukhus och hälsade på alla oss barn med jämna mellanrum. Jag vill minnas att det var en helt fantastisk upplevelse varje gång, och trots att man låg där och hade ont så fylldes man av lycka när man ck träffa sina förebilder; sitta och snacka och lira lite Nintendo med dem.

Hade det inte varit för Djurgårdens IF så tror jag inte att jag själv börjat, och framförallt inte fortsatt, med idrott. Och  hade det inte varit för idrotten hade jag inte mått så bra som jag gör idag. Som funktionshindrad, eller funktionsvarierad som det heter nu, är det extra viktigt att idrotta för att kunna bli mer självständig för att klara vardagen.

Vi har fått vänta länge på detta guld som äntligen kom! Jag, min fästmö och mina vänner åkte ner till Norrköping för att se matchen live, vilket var helt magiskt. Dagen efter begav jag mig till Stadion tillsammans med en polare för att fira grabbarna. Då hade man anordnat det så bra med rullstolsplatser längst fram (vilket absolut inte alltid är självklart). Vi fick fira grabbarna tillsammans med alla Djurgårdare på ett kokande Stadion, vilket var fantastiskt!

När laget sedan skulle ta en gruppbild så rullade och haltade vi nyfiket fram. Då var det Wille Bäckström (som jobbar med rörlig media på Djurgården Fotboll) som sa, ”rulla in i bild så knäpper vi några kort”, vilket vi förstås gjorde. Både jag själv och polaren blev omfamnade av laget och fotograferna knäppte ett par häftiga bilder! Det här är en av de bilderna.

Det var en helt overklig upplevelse för mig och polaren att få ta bild med guldlaget 2019, på ett blårandigt Stadion! Men mer viktigt med detta meddelande vill jag framhäva Djurgårdens IF och Djurgårdsfamiljen för att man alltid främjat inkludering av alla slag och Djurgårdens IF:s arbete för funktionshindrade barn och ungdomar som de hållit på med i alla år. Det betyder ALLT och har hjälpt till att forma självständiga individer! Det är ett arbete bakom fotbollsplanen och hockeyrinken som är ovärdeligt! Med denna långa utläggning vill jag bara skriva att hjärtat har alltid bultat, och kommer fortsätta bulta lite extra för detta underbara Djurgårdens IF.

-----

Vi har förstås frågat Viktor om vi får publicera brevet, vilket han sa ja till. Med tillägget ”Jag har nyligen beställt bilden inramad till mig själv och polaren. Den ska spikas upp på väggen!”


Foto: Nobbes Djurgårdsbilder.

Det här brevet pubicerades ursprungligen i Medlemstidningen nummer 2/2019. Bli medlem här!

Senaste nytt
Fler nyheter