"Aleksandr kommer att bli borta en längre tid"

Naprapat Kalle Barrling uppdaterar kring Aleksandr Vasyutins skada samt går även igenom läget för Jacob Une Larsson vars prognos är mer hoppfull.

På söndag väntar sista allsvenska matchen innan EM-uppehållet då IFK Göteborg gästar Tele2 Arena och många har undrat hur läget ser ut för Aleksandr Vasyutin och Jacob Une Larsson som båda tvingades kliva av senast i derbyt.

Djurgårdens naprapat Kalle Barrling berättar följande kring skadeläget för den ryske målvakten.
– Aleksandr fick ju gå av under första halvlek i derbyt. Vi har undersökt honom och det är tyvärr så att han kommer att bli borta en längre tid. Vi håller på att titta på olika behandlingssätt som vi kan använda, sedan ska vi stämma av hur vi lägger upp närmsta tiden för honom. Men han kommer inte att delta på söndag och sedan hoppas vi att rehabiliteringen går bra, säger Kalle som tycker att Aleksandr hanterat det väl.
– Det är aldrig kul att få ett sådant här besked men han är professionell och vet att det är en del av fotbollen. Så han har en positiv inställning även om han tillåter sig att vara lite nedstämd just nu.

Någon specifik redogörelse för vilken typ av skada det gäller undviker dock Kalle.
– Som vanligt är jag fåtalig när det gäller detaljer och det handlar om att respektera spelaren och patientsekretessen. Vi har en kontakt med hans klubb Zenit Sankt Petersburg där deras medicinska team ska titta på det, så blir det en kommunikation med dem kring hur vi lägger upp det. Det handlar om att ha respekt för klubben som spelaren är kontrakterad till, precis som vi förväntar oss samma sak när vi lånar ut spelare.

Även Jacob Une Larsson har undersökts och där ser det mer hoppfullt ut. Spel till helgen är i all fall inte uteslutet.
– Une kommer att vara ett frågetecken till helgen fast vi hoppas att han ska kunna återhämta sig tillräckligt. Men vi kommer att avlasta honom även imorgon så hoppas vi att tiden i gymmet gör sitt.. summerar Kalle.

Senaste nytt
Fler nyheter