Coronafall i truppen inför cupmatchen mot Kalmar

Djurgården har bekräftade fall av corona i laget men lördagens match kommer att genomföras som planerat i samförstånd med Kalmar FF.

Inför lördagens match mot Kalmar har Djurgårdens drabbats av några bekräftade fall av corona i truppen. Något som inneburit omedelbara  åtgärder för att kunna genomföra lördagens match på ett smittsäkert sätt, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.
– Vi har fått några positiva coronafall i truppen och testat samtliga i laget under dagen. Vi håller i nuläget på att utvärdera laboratoriesvaren och kommer att återkomma med mer info när vi vet den specifika omfattningen. Vi har informerat Kalmar om läget och kommer att vidta alla nödvändiga åtgärder för att vi ska kunna spela matchen på ett säkert sätt.

I samband med upptäckten tog Djurgården omgående kontakt med Kalmar FF för en dialog angående möjligheten att genomföra matchen och efter en överläggning under fredagskvällen har klubbarna enats om att spela matchen enligt plan.
– Vi har informerat Kalmar och de känner sig väldigt trygga med den information de har fått och de åtgärder vi har genomfört. De är redan på plats i Stockholm och vi är överens om att genomföra matchen. För vår del kommer vi dock att sakna någon eller några spelare men där har vi en bred trupp att fylla på ifrån, kommenterar sportchef Bosse Andersson.

För Kalmar FF:s del intygar även deras sportchef Jörgen Petterson att de vill genomföra matchen och han är tillfreds med den information som förmedlats.
– De olika medicinska teamen har ju varit i kontakt med varandra under dagen och vi känner oss trygga med den information vi har fått. Sedan är det ju ett allvarligt läge i samhället som man ska ha all respekt för där vi påminner våra spelare och ledare i princip dagligen om att tänka smittsäkert. Det gör vi även inför den här resan där vi åker och bor smittsäkert och sedan åker direkt till arenan. Utöver det återstår bara spelet på planen, men i det här fallet tror jag inte att smittrisken ligger där med tanke på att Djurgården kommer att isolera de fall som upptäckts, förklarar Jörgen.

Rent sportsligt innebär det för Djurgårdens del att några nya spelare kliver in i truppen samtidigt som andra utgår. Mer exakta besked kring hur truppsammansättningen ser ut kommer att ges under lördagen.

Detta medför även att måndagens träningsmatch mot IFK Norrköping kommer att ställas in.
 

Senaste nytt
Fler nyheter