Covidfall försenar trupputtagningen till Sirius

Efter ett bekräftat fall av covid-19 i truppen kommer samtliga spelare och ledare att PCR-testas under måndagsmorgonen inför hemmamatchen mot Sirius.

På måndag väntar hemmamatch mot Sirius på Tele2 Arena men Djurgårdens trupp till matchen kommer inte att som brukligt presenteras 24 timmar innan avspark. Anledningen är ett nyligen bekräftat fall av covid-19 i truppen, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.
– Vi har fått ett positivt fall av covid-19 i truppen och har varit i kontakt med Sirius och förklarat att vi kommer att göra PCR-test imorgon bitti för att säkerställa att inga övriga i truppen har blivit smittade. Vi vill försäkra oss om att alla aktuella spelare och ledare som närvarar på arenan blir ordentligt testade och därefter kommer vi att presentera truppen. Så det blir sannolikt en väldigt sen trupputtagning framåt måndagseftermiddagen där vi sett till nuvarande skadeläge har följande spelare som inte är uttagningsbara: Albion Ademi, Mattias Mitku, Hjalmar Ekdal, Linus Tagesson och Aleksandr Vasyutin.

Djurgården har agerat snabbt sedan upptäckten av smittan och dialogen har varit god mellan lagen, förtydligar sportchef Bosse Andersson.
– Vi har varit i kontakt med Sirius som är nöjda med de ansträngningarna som vi har gjort och vi räknar med att vi därmed får stopp på smittspridningen i tid. Ser man sedan till uttagningen av spelare till matchen kommer vi under rådande omständigheter inte att kunna ta ut en trupp mot Sirius under söndagen utan den presenteras senare under måndag eftermiddag, säger Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter