Cupmatchen mot Umeå flyttas till Tele2 Arena

Söndagens match i Svenska Cupen spelas i Stockholm med anledning av väderproblematik som gör det svårt att säkerställa en spelbar plan i Umeå.

Det blir ny spelplats för söndagens kommande match i Svenska Cupens gruppspel mot Umeå FC som nu flyttas till Tele2 Arena (med samma avsparkstid kl. 17.00). Den bistra väderleken norröver har föranlett ändringen av spelplats där Umeå nu istället beger sig till Stockholm.
– Vi har haft en dialog med Umeå som har haft ganska tuff vinter med mycket snö där uppe. De har i sin tur diskuterat med kommunen som inte kan säkerställa planen för spel. Så i förra veckan pratade vi med Umeå som hellre ville att matchen genomförs på Tele2 Arena och då kom vi överens om att spela här i Stockholm eftersom det var genomförbart och ledigt på arenan, förklarar sportchef Bosse Andersson.

Matchflytten innebär också att Djurgården kommer att räknas som hemmalag sett till rådande regelverk, enligt Mats Jonsson som är evenemangsansvarig på Djurgården Fotboll.
– Beslutet som fattats från Tävlingskommitén (TK) innebär att Umeå FC:s hemmamatch har överlåtits till Djurgården, alltså inte enbart att Umeås hemmamatch är flyttad till Tele2 Arena. Det gör att Umeå FC är att betrakta som bortalag, medan DIF är hemmalag. Regelverket gav inget utrymme för att bara byta spelplats eftersom det endast kan ske inom hemorten eller i närhet därtill. Däremot fanns en öppning av överlåtelse av hemmamatchen till bortalaget om det av säkerhetsskäl inte är möjligt att genomföra matchen på ordinarie arena. TK bedömde därför att matchen kunde överlåtas på grund av säkerhetsskäl, då det handlar om ej spelbar plan och att andra alternativ fanns inte inom hemorten eller i dess närhet, konstaterar Mats.

Senaste nytt
Fler nyheter