David Celic har skrivit ungdomsavtal med A-laget

Herrarnas A-lagstrupp stärker upp målvaktsbesättningen från egna led under resten av året.

Med anledning av att Aleksandr Vasyutin är långtidsskadad behövde målvaktsbesättningen förstärkas upp med en målvakt – och nu är det klart att David Celic, målvakt i PA19 har skrivit på ett ungdomsavtal med A-laget som sträcker sig säsongen ut.

– Från Akademins sida är vi alltid stolta över att se spelare ta sista klivet och tillhöra vår A-trupp. Det är såklart extra kul när det är en spelare som har varit i föreningen sedan 9 års ålder. Många tränares förtjänst ligger bakom att ha guidat David under åren, som givetvis själv ska ha det största berömmet av alla. Därtill har David även gått i båda våra samarbetsskolor med fotbollsprofil och ska påbörja sista året på gymnasiet på Sjölins, säger Christian Gentile, Akademichef i Djurgården Fotboll.

Kan du beskriva Davids egenskaper?

– David har de egenskaper som vi vill att våra akademispelare ska besitta. Först och främst är han talangfull och väldigt duktig mellan stolparna, därtill en superfin person utanför plan och en hårt arbetande målmedveten spelare på planen.

– Arbetet har bara börjat, men det är såklart ett viktigt och roligt steg i rätt riktning för en talangfull målvakt, avslutar Christian.
Foto: Nobbes Djurgårdsbilder.

Sportchef Bosse Andersson:
– David har varit med och tränat med A-laget en period nu och vi har tecknat ett kontrakt som ger honom möjlighet at spela i Allsvenskan. Han kommer att vara en av våra tre allsvenska målvakter och delta i vardagen på Kaknäs året ut. Han kommer i grunden att träna med A-laget, men även kunna spela i PA19-Allsvenskan.

Vi säger grattis till David Celic, som så sent som i september 2020 blev uttagen till P17-landslaget – ytterligare ett kvitto på hans fina utveckling som fotbollsspelare.

Senaste nytt
Fler nyheter