Företag

DIF förlänger med Louise Hvarfner

  • Damer
  • A-lag
  • 18 aug 2021

Djurgårdens hårt jobbande mittfältare fortsätter att spela i blårandigt de kommande åren.

Efter att ha tagit klivet från DIF FA19 upp till A-laget i juni 2020 har utvecklingen fortsatt i rask takt för Louise Hvarfner som etablerat sig som en viktig kugge på det blårandiga mittfältet.

En stadigt uppåtgående utvecklingskurva som har goda förutsättningar att fortsätta i den riktningen när hon nu förlänger sitt kontrakt i 3,5 år fram till och med 2024.
– Det här känns jättekul. Jag trivs jättebra i Djurgården med lagkompisarna och tränarna och är stolt varje gång jag drar på mig DIF-tröjan. Så det känns väldigt kul att få fortsätta göra det framöver, berättar Louise som gjort en imponerande blårandig resa sedan hon kom från FC Djursholm.
– Det här blir min fjärde säsong i DIF. Jag kom ju till DIF FA19 under 2018 och spelade där fram till i juni förra året då jag flyttades upp och nu blir det ett antal år till.

Hade du på känn att det skulle bli ett nytt avtal?
– Jag och Jean Balawo har pratat om det ett ganska bra tag så det känns kul att det äntligen blev så.

Vilka personliga målsättningar har du under de kommande åren?
– Jag hoppas på att få spela mycket och kunna hjälpa laget. Vi har ju en bra period bakom oss och förhoppningsvis kan vi ta med det in i höstsäsongen och fortsätta att göra bra resultat.

I nuläget är det dock rehab som gäller för Louise som åkte på en skada mot Vittsjö som hon inte är helt återställd från.
– Just nu kör jag på med min rehab, sedan får vi se hur lång tid det tar. Det är lite svårt att avgöra just nu men jag jobbar på och ställningen på benet som ger stöd ryker förhoppningsvis ganska snart.

Så omstarten med derby mot AIK den 21 augusti verkar hänga i luften?
– Ja, det blir ju tight. Svårt att ge några definitiva besked just nu om när jag är tillbaka för fullt igen men det är i alla fall väldigt kul att säsongen snart drar igång igen.

”En spelare som verkligen jobbar hårt varje dag”

Med avtalet i hamn säkrar därmed sportchef Jean Balawo upp ett viktigt framtidsnamn i DIF och han har goda förhoppningar om en fortsatt fin utveckling för Lousie.
– Det är med glädje jag kan meddela att vi är överens med ”Lollo". Louise är en spelare som verkligen jobbar hårt varje dag och som har en otrolig vinnarskalle. Att vi får behålla Lollo och få fortsätta jobba med henne utveckling över tid är ett tecken på att Djurgården erbjuder en bra och utvecklande miljö. Jag ser fram emot att fortsätta följa Lollos kommande utveckling, sammanfattar Jean.


Senaste nyheter

Relaterat