DIFTV: Magnus Eriksson om att vara Allsvenskans MVP enligt Aftonbladet

Precis som laget har Magnus Eriksson gjort en bra säsong, något som uppmärksammats på flera håll.

Magnus Eriksson kom tillbaka till Djurgården inför säsongen 2020. Under den första säsongen fick Mange flytta runt på lite olika posiitoner och varken han eller laget fick ut full potential ur hans fotbollskunnande. Men i år, från en position som en av tre mittfältare, har Magnus Eriksson varit dominant i Allsvenskan.

Som en tredjedel av ett av Allsvenskans absolut bästa mittfält har Magnus verkligen hittat rätt på alla sätt. Som lagkapten har han varit hänföraren som visat vägen i många matcher, och dessutom har han stått för 4 mål och 13(!) assist. Han har spelat varenda sekund av de 29 omgångar som hittils har spelats.

Säsongen är i sitt absoluta slutskede och på många håll summeras den redan trots att en match återstår att spela, den borta mot BK Häcken på lördag. En av Sveriges största tidningar, Aftonbladet, har i sin sportdel Sportbladet rankat Allsvenskans 50 bästa spelare under säsongen 2021 och Magnus Eriksson är nummer ett!

Ett fint kvitto på Manges säsong, som han är ödmjuk och tacksam för, och han betonar att det är hela truppen som gjort den här sässongen tillsammans. Vidare poängterar Mange att det är fullt fokus på lördag och att vi nu ska avsluta på bästa sätt. Se intervjun med honom nedan.

Tidigare under fredagen presenterades även de nominerade till Allsvenskans Stora Pris, där Magnus Eriksson, Hjalmar Ekdal, och Hampus Finndell står för den blårandiga representationen. Läs mer här.

Senaste nytt
Fler nyheter