Djurgården och Emir Kujovic går skilda vägar

”Det har varit en upplevelse att få spela för alla supportrar”, säger Emir som nu tackar för sig och rör sig vidare.

Emir Kujovic kom till Djurgården från Fortuna Düsseldorf sommaren 2019 och under sin första säsong var han med och lyfte en efterlängtad SM-pokal på dåvarande Östgötaporten, speciellt minns vi assisten till Buya Turays kvitteringsmål som blev matchavgörande och säkrade guldet.

Totalt sett har det blivit nio mål i Allsvenskan och fem mål i Svenska Cupen på 56 tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan för Emir. Det är dock värt att notera att en stor del av matcherna handlat om inhopp där även en oturlig skadeproblematik har satt käppar i hjulet under perioden i DIF.

Med tanke på att kontraktet är utgående har nu Djurgården och Emir landat i beslutet att gå skilda vägar.
– Det har varit en bra tid. Jag tänker framför allt på när jag kom 2019 och vi tog guldet, det är ju de starkaste minnena från den här perioden. Sedan har jag trivts otroligt bra i laget med alla lagkamrater som jag haft under de här åren. Så det har varit en fin tid, säger Emir som även passar på att tacka DIF-publiken.
– Det har varit en upplevelse att få spela för alla supportrar. Både på bortaplan men framför allt på hemmaplan där det varit mycket publik på Tele2 Arena. Ett stort nöje att få spela för fansen och det är något som jag kommer att sakna så klart. 

Vad som väntar härnäst för Emir är dock inget han vill stressa fram.
– Det finns lite tankar men jag har inte bestämt mig än. Det får ta sin tid, jag har min familj att tänka på också så vi får se vad det blir framöver.

För sportchef Bosse Anderssons del tackar han av Emir vars kontrakt nu löper ut efter tre säsonger i den blårandiga tröjan.
– Vi riktar ett stort tack till Emir för hans tid i Djurgården där han var bidragande till att vi vann SM-guld 2019. Han har varit väldigt professionell i sin inställning under hela sin tid hos oss där han har stundtals haft det tufft med en hel del oturliga skador och begränsat med speltid på slutet. Nu skiljs våra vägar och vi önskar ett stort lycka till å hela föreningens vägnar när Emir tar nästa steg inom fotbollen, sammanfattar Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter