Djurgården och Gustavsbergs gymnasium startar utbildning

Från hösten 2021 kommer Gustavsbergs gymnasium, tillsammans med Djurgårdens IF, att erbjuda fotbollsprofil.

Fotbollsprofilen kommer att finnas på samhällsvetenskapsprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och barn- och fritidsprogrammet. Profilen innebär att eleverna kommer att tränas av tränare från Djurgårdens fotbollsakademi under två förmiddagspass i veckan under samtliga tre läsår.
 - Det är otroligt roligt att vi tillsammans med en av Sveriges främsta fotbollsklubbar och våra lokala fotbollsföreningar, Ingarö IF, Värmdö IF, Gustavsbergs IF skapar en fantastiskt spännande utbildning för våra fotbollsintresserade ungdomar i regionen, säger Christian Eklöv Hagman, rektor på Gustavsbergs gymnasium.

Gymnasiet har ett begränsat antal platser med målsättningen att få ihop en grupp om minst 15 elever. För att komma in på utbildningen, gör eleverna ett omval fram till 15 maj, till Gustavsbergs gymnasium, via gymnasieantagningen. Skolan uppmanar både tjejer och killar att söka utbildningen.
- Djurgårdens IF är väldigt glada över att ha knutit samarbetet med Gustavsbergs gymnasium, och ser fram emot att komma igång med arbetet i fotbollsprofilen. Vi har en ambitiös plan för träningen och vet att Värmdö är ett område med många fotbollsspelare som vi hoppas tar möjligheten att kunna kombinera sina studier med adderad fotbollsutbildning på skoltid och göra det i en skola i sin kommun. Fotbollsprofilen är ett komplement till föreningsträning, säger Djurgårdens Akademichef Christian Krigström Gentile.

Mer om utbildningen hittar du HÄR

Senaste nytt
Fler nyheter