Djurgården och Pierre Fondin går skilda vägar

Det blir ett tränarskifte för damerna inför den stundande höstsäsongen.

Efter två år som huvudtränare för DIF Dam rör sig nu Pierre Fondin vidare mot nya uppdrag. Pierre anslöt till Djurgården från Växjö DFF under sommaren 2019 med uppdraget att säkra den damallsvenska platsen, vilket han också lyckades med när kontraktet blev klart i den dramatiska sista omgången av serien.

Under fjolåret blev det ånyo en streckstrid om det allsvenska kontraktet och även då avgjordes det i sista omgången när Djurgården besegrade Uppsala och kunde rikta in sig på fortsatt spel i högsta serien.

Halvvägs in i säsongen 2021 går dock Djurgården och Pierre Fondin skilda vägar, enligt sportchef Jean Balawo som riktar ett stort tack till Pierre för hans insatser i föreningen.
– Som ett led i våra ambitioner att hela tiden ta steg framåt så behöver vi göra förändringar för att hitta energin igen och fortsätta mot de målsättningar vi haft. Pierre har hjälpt oss en bit på vägen i vår resa men nu behöver vi ta den vidare med nya tankar och andra idéer för att ta ytterligare steg framåt. Jag vill passa på att tacka Pierre för den tid han har haft hos oss och önska ett stort lycka till framöver, summerar Jean.

Från Djurgården Fotbolls sida tackar vi Pierre Fondin för hans insatser och starka engagemang i föreningen och önskar ett stort lycka till i den fortsatta karriären.

Senaste nytt
Fler nyheter