Djurgården skriver ungdomsavtal med Alexandros Garcia Tsotidis

Djurgården skriver ett tvåårigt ungdomsavtal med PA19-spelaren Alexandros Garcia Tsotidis.

Djurgården och Alexandros Garcia Tsotidis kom överens om avtalet på onsdagen, och spelaren är nu knuten till Djurgården fram till slutet av 2023.

Akademichef Christian Krigström Gentile om avtalet:
– Vi är mycket glada över att ha knutit Alexandros till oss på avtal för de kommande två säsongerna. Det är en spännande spelare och har varit det sedan han anslöt till klubben från Tyresö FF för två säsonger sedan.

Vad kan du säga om spelaren och hans läge i karriären?
– Alexandros har visat prov på sin förmåga både under säsongerna 2020 och 2021. Tyvärr har han dragits med skador till och från som gjort att regelbunden träning och matchspel har varit svårt. Det här året har varit mer regelbundet för honom och då har han också visat utveckling i sitt spel och presterat väl i träning och match både med PA17 och PA19. Han har ständigt varit ett hot för motståndarna både på kanten och centralt i sin position som anfallare. Mot slutet av säsongen har även den sista pusselbiten, poängen, börjat trilla in med mål i matcher för PA17 och även med PA19 – totalt 8 mål på 15 matcher.

Garcia har även tränat med A-laget några gånger under 2021 och hans fina år har även belönats med landslagsspel. 

– Formen och prestationerna har inneburit samlingar med P17-landslaget där Alexandros spelat i matcherna mot Irland, Belgien och Norge under hösten.

Vad innebär en avtalsskrivning för spelarna i Djurgården?
– I det dagliga arbetet innebär det inte en så stor skillnad. Akademin jobbar hårt med alla spelare som erbjudits en plats i verksamheten för att de ska bli bättre och kunna hantera nya utmaningar och närma sig elitfotbollen. Utbildningen är likvärdig för våra spelare, det är viktigt att poängtera. Zoomar man ut lite så innebär en avtalsskrivning en långsiktighet från klubben och spelaren. I det här fallet är det två år, där föreningen tillsammans med spelaren har en plan för att nå elitfotbollen, helst i vårt eget herrlag.

Vad ser du framför dig vad gäller Alexandros sista tre veckor av årets säsong, och kommande säsong?
– På kort sikt hoppas vi att Alexandros fortsätter prestera och göra poäng i de matcher som är kvar för PA17. Över längre sikt så det först och främst att etablera sig ytterligare i P19, spela U21 matcher och träna med herrlaget vid tillfällen och utefter prestation.

Vi säger grattis och välfötjänt till Alexandros Garcia Tsotidis! Följ honom gärna på Instagram och gratulera honom här!

Senaste nytt
Fler nyheter