Företag

Djurgårdsspelaren Ulf Schramm har lämnat oss

  • Historia
  • 21 dec 2021

Ulf Schramm har lämnat oss. Vi minns en Djurgårdare som älskade sin förening och som nu har lämnat oss 85 år gammal.

Under måndagskvällen lämnade en Djurgårdslegendar oss. Ulf Schramm gick bort under måndagskvällen den 20 december efter en längre tids sjukdom.

Ulf föddes den 12 november 1936 och kom till Djurgården från IFK Stockholm inför säsongen 1960. Ulfs position på planen var ytter, och totalt blev det fem säsonger i föreningen.

– Pappa hyllade framför allt DIF:s organisation och ledarstab under sin tid i Djurgården. Han trivdes extremt bra i DIF, och var stolt över att representera blåränderna, hälsar hans son Peter som vi varit i kontakt med under tisdagen.

Lagbild från 1961. Ulf Schramm står längst upp till vänster i bild.

Höjdpunkten under Ulfs karriär blev SM-guldet med Djurgården 1964. Tillsammans med lagkamrater som till exempel Hans ”Tjalle” Mild, Bernt ”Sump-Hugo” Andersson och Gösta ”Knivsta” Sandberg spelade Ulf i Djurgården under säsongen vi blev svenska mästare efter en dramatisk upplösning i den sista omgången.

Guldet 1964 såg ut att hamna i Malmö med ett enda måls marginal, men när Djurgårdens Leif Eriksson fälldes på övertid pekade domaren på straffpunkten och Bernt ”Sump-Hugo” Andersson dunkade in det avgörande målet. Djurgården vann med 4-1 vilket räckte till att bli svenska mästare, och Ulf Schramm kunde fira med sina lagkamrater!

Våra tankar går till Ulfs familj, anhöriga och vänner. Ulf blev 85 år gammal. Vila i frid.

Senaste nyheter

Relaterat