Dzenis Kozica klar för Trelleborg

Dzenis tackar för sig och rör sig vidare söderöver för spel med TFF i Superettan.

Efter tre säsonger i Djurgården tackar Dzenis Kozica för sig när han nu är klar för Trelleborgs FF. Totalt blev det 43 tävlingsmatcher i den blårandiga tröjan för den 27-årige mittfältaren som bland annat var med och bärgade cupguldet 2018, men som nu avslutar sin sejour i Djurgården med ett år kvar på kontraktet. 

Ett beslut som Dzenis och DIF landat i med tanke på att det har skett en rejäl påfyllning i herrtruppen inför säsongen och med en knivskarp konkurrenssituation på mittfältet har Dzenis bestämt sig för en övergång till Trelleborg för att kunna sikta på ordentligt med speltid.
– Trelleborg har något spännande på gång och de har fått in flera skickliga spelare, så det känns bra för mig att komma dit. Jag tror att den fotbollen de spelar i år kan passa mig bra och de har sett starka ut under försäsongen och i cupstarten mot Örebro. Vi får hoppas att det fortsätter på den vägen, säger Dzenis som poängterar att just speltiden har varit en viktig faktor bakom övergången.
– Jag är i en ålder där jag behöver spela mycket och formen är bra. Jag gjorde en bra säsong förra året i Jönköping och vill fortsätta på det spåret. Så speltiden har varit det viktigaste för mig.

Dzenis framhåller att han har trivts väldigt bra under sin tid i DIF och ger en avskedshälsning till alla Djurgårdare när han nu rörlig vidare.
– Jag vill passa på att tacka för de här åren med alla människor runt omkring som har jobbat i föreningen: spelare, ledare och folk på kansliet med flera. Jag har trivts jättebra och fått vänner för livet. Så ett stort tack till dem och alla övriga Djurgårdare som har stöttat mig genom åren. Jag är också glad och stolt över cupguldet där jag spelade alla matcher. Det känns bra att ha varit med och bidragit till det och jag hade även några matcher under det allsvenska guldåret 2019, så jag är glad att jag kunde bidra då också på ett litet sätt i alla fall.

För sportchef Bosse Andersson är han nöjd med uppgörelsen som han hoppas kan innebära mycket speltid för Dzenis i ett ambitiöst Superettan-lag. Med tanke på att det väntar en utökning av familjen Kozica med barn på gång inom kort så fortsätter Dzenis att träna med DIF under de närmaste veckorna men Bosse passar på att tacka av honom redan nu.
– Vi har bestämt oss för att gå skilda vägar där Dzenis övergår till Trelleborg. Vi har konstaterat att det skulle bli svårt med speltid för Dzenis 2021 så det här blev en bra lösning för båda parterna. Så vi riktar ett stort tack till Dzenis för hans tid och insatser i Djurgården där han var med och tog cupguld 2018 och bidragit på och vid sidan av planen under sina säsonger i föreningen, sammanfattar Bosse.

Senaste nytt
Fler nyheter