Flickakademin redo för 2021

Tränar- och ledarsidan är nu spikad inför flickakademins kommande säsong.

Senhösten och vintern är en klassisk period av förberedelser inför kommande säsong inom ungdomsfotbollen och för flickakademichef Jean Balawo har det som vanligt varit fullt upp med att pussla ihop bitarna som krävs. Ett jobb som nu är färdigt beträffande ledarsidan för Flickakademin där Jean har en del trotjänare kvar samtidigt som lite nytt folk tar plats.

Så här ser årets line up ut på ledarsidan inför den stundande säsongen block för block:

Åldersgrupp 17-19

DIF FA19
Tränare: Dennis Gabrielsson
Fysioterapeut: Sanne Fomin  
Målvaktstränare: Pontus Wilgodt

DIF FA17
Tränare: Mauricio Rojas
Assisterande tränare: Sendrak Pietro
Målvaktstränare: Pontus Wilgodt

Fystränare för blocket: Platini Tabi

Mauricio Rojas

Jean Balawo om blocket:
– Ur 02-kullen har Flickakademin lyckats få fram fem spelare till vår damallsvenska matchmiljö, varav två numera tillhör Bollstanäs/Örebro i Elitettan/Allsvenskan (Cassandra Larsson och Elvira Karlsson). Det finns fler från kullen som kan hamna i en sådan matchmiljö innan året är slut och det tyder på att vårt jobb i den verksamheten med Dennis Gabrielsson och Stefan Thomasson i spetsen har burit frukt.
– I övrigt har vi precis genomfört en tuff generationsväxling i vårt FA19 där laget bestod till största delen av spelare födda 2002. Den nya stommen kommer nu att bestå av spelare födda 2004 spetsat med några spelare som är födda 2002 som vi valt att behålla. Våra 04:or är en fantastiskt kull med många spännande spelare med bra kvaliteter, men framförallt så är vi imponerad över hur träningsvilliga samtliga spelare är. En stor eloge till tränarna Robert Hellström, Göran Eklöf samt Lars Frick. som drivit på den verksamheten till den nivån som den har just nu.
– Ser man till 2021 års upplaga av FA17 ska den bli väldigt spännande att följa då det är en nystart helt och hållet. Vi har inte haft några spelare i akademin som är födda 2005 tidigare och nu kommer vi att starta upp ett starkt FA17 kryddat med några spelare som är födda 2004. Med Mauricio Rojas och Sendrak Prieto i den nya ledarstaben så är jag övertygad om att vi kommer att få ihop det riktigt bra.

Sendrak Pietro & Jean Balawo

Åldersgrupp 13-15

DIF F2006-1
Tränare: Gustaf Hedberg

DIF F2007-1
Tränare: Henrik Rådberg  

DIF F2008-1 
Tränare: Linus Ekberg
Assisterande tränare: Matilda Weyler

Jean Balawo om blocket:
– Relation, prestation och resultat är ett koncept vi trycker extra mycket på när det kommer till dessa åldrar. En känslig ålder för spelarna där vi som ledare, tränare och förening blir extra viktiga för deras utveckling:
- Ledarens relation med spelarna kommer avgöra om de lyssnar på ledaren eller inte.
- Att de lyssnar är en förutsättning för att ledaren ska kunna förmedla kunskap
- Att ledaren kan förmedla kunskap är en förutsättning för att spelaren lär sig är det förväntade resultatet

Relation-Prestation-Resultat
 

Åldersgrupp 10-12

DIF F2009-1
Huvudtränare och tillika blockansvarig: Robert Assadkhan

Robert Assadkhan

DIF F2010-1
Tränare: Barry Abdoulaye, Robert Assadkhan

Jean Balawo & Barry Abdoulaye

DIF F2011-1
Tränare: Anton Mårtensson
Assisterande tränare: Agnes Persson

Jean Balawo om blocket:
– Vi har under 2020 bildat totalt fem nya akademilag:  F2006, F2008, F2009, F2010 och F2011. De två senaste kullarna är historiska inom DIF då vi aldrig selekterat i dessa åldrar tidigare. Så nu är vi ikapp pojksidan som haft selekterad verksamhet från tio års ålder sedan tidigare. Resultatet av detta hoppas vi kunna se om ca 6-8 år.
– Utöver det sportsliga så har vi även jobbat på med förutsättningar runtomkring. Östermalms IP har blivit bas för Djurgårdens flickakademi för spelare i åldersgruppen 10-17 år med ett tillhörande Coaches corner (konferens och arbetsrum). Vi har rustat upp med tekniska hjälpmedel, fysprodukter samt övrigt materiel och redskap som gör att vi kan bedriva en riktigt bra verksamhet på Östermalms IP både för spelare och ledare.

Senaste nytt
Fler nyheter