Förlust mot AFC Eskilstuna på Kaknäs

• U21
  • 26 apr 2021

Ledning i halvtid med 3-1 blev till 3-5 i andra halvlek för Djurgården i måndagens dynamiska och lite märkliga U21-match.

Det var en startelva av renodlad A-lagskaraktär som ställde upp mot AFC Eskilstuna där Jacob Widell Zetterström tog plats i målet med en backlinje bestående av Leo Cornic, Melker Jonsson, Isak Hien och Emmanuel Banda som klev ner som vänsterback.

På mittfältet kamperade trion Curtis Edwards, Elias Andersson och Haris Radetinac medan Emir Kujovic tog plats på topp med Albion Ademi och Joel Asoro på varsin kant.

Det var rejält kyliga vindar på Kaknäs när matchen rullades igång mot ett AFC som matchade med en majoritet A-lagsspelare enligt riktlinjerna. Men spelet värmde inledningsvis där Djurgården tryckte gasen i botten från start och fem minuter senare hade Melker Jonsson rullat in 1-0 efter att ha snappat upp en andraboll på en frispark.

Tvåan kom sju minuter senare när Emir Kujovoic distinkt skallade in ett vänsterinlägg och det fanns bud på flera mål med chanser för både Kujovic, Albion Ademi och Elias Andersson under halvleken. Men även AFC satsade framåt och satte en reducering till 2-1 genom Aldam Jemal i 24:e minuten.

Efter det kom en ny framstöt från gästerna som fick matchavgörande karaktär när en djupledsrusande AFC-anfallare hann precis före en utrusande Jacob Widell Zetterström som träffade spelare istället för boll med målchansutvisning som konsekvens. PA19-målvakten David Celic kom in istället för Haris Radetinac och effekten av det röda kortet skulle som sagt påverka fortsättningen av matchen där AFC fick blodad tand av det numerära övertaget.

Men innan dess var det dags för dagens andra Kujovic-mål. Leo Cornic stod för inlägget från höger och "Kujo" var uppe med pannan och nickade behärskat in 3-1.

I 41:a minuten var sedan  Albion Ademi nära att sätta 4-1 med ett skott strax utanför och även om AFC också hade växlat upp med ett par heta lägen kändes det som att DIF ändå hade kontroll på matchen när halvtidssignalen gick.

Den tidigare kontrollen skulle dock gradvis erodera under andra halvleken och redan i första minuten kom ett farligt skott från AFC:s Adam Larsson i burgaveln som satte tonen.

Även Albion Ademi var uppe i en rusch strax efter och prickade stolpens utsida, men sedan skulle en reducering komma för gästerna i 56:e minuten. David Celic motade ett tungt distansskott men på returen var Chidi Omeje  först och 3-2 var ett faktum.

Kort därpå prickade AFC ribban och det skulle bli fler ramträffar några minuter senare då bollen gick i stolpen tre gånger innan den rakades in i mål till 3-3 av det ständiga orosmomentet Chidi Omeje.

Tyvärr var det inte slut där utan Chidi Omeje lobbade även in 3-4 i en snabb omställning och matchen hade vänt. Lite slarv i uppspelsfasen gav sedan AFC en gratischans för Alexander Ahl-Holmström att sätta 3-5 och nu var det plötsligt väldigt bråttom för DIF att börja jaga ikapp.

Ett visst tryck blev det men det var samtidigt en man mindre på planen för Djurgården vilket också lämnade blottor bakåt där David Celic förhindrade ett sjätte baklängesmål när han var ute och avstyrde ett friläge.

I 79:e minuten kom sedan ett trippelbyte där vi fick se en debut för Peter McGregor i den blårandiga tröjan samtidigt som Mattias Mitku och Mateo Fernadois Wallin också klev in. Det blev bra fart mot slutet och Djurgården tryckte på men några bollar i mål blev det inte.

Därmed inkasseras en första förlust i årets U21-serie i en märklig match som kom att präglas av utvisningen, enligt U21-tränare Hugo Berggren.
– Vi börjar matchen jättebra och är totalt överlägsna men vi får en tidig utvisning på Jacob som gör att vi hamnar i en dålig period på ungefär tjugo minuter där vi faller ihop som ett korthus. Vi släpper in en enkla mål och hamnar i underläge. Men ändå starkt av grabbarna att ta sig samman sista tio och avsluta värdigt i en väldigt konstig fotbollsmatch, summerade Hugo efteråt.

26 april, måndag 14:00Kaknäs IP