Fyra DIF-spelare på landslagsuppdrag

Linda Motlhalo, Daniela Zamora, Portia Boakye och Nellie Lilja gör sig redo för spel med Sydafrika, Chile, Ghana samt det svenska U23-landslaget.

Linda Motlhalo ansluter till det sydafrikanska landslaget den 13 september för ett läger i Nigeria med tillhörande spel i Buhari Cup. Karantänsreglerna i Nigeria gör att Linda kan resa tillbaka i god tid och är därmed tillgänglig för spel i derbyt mot Hammarby den 25 september.

Hon får sällskap i turneringen av Portia Boakye som är kallad till Ghanas landslag som också samlas på läger i Nigeria under samma period och spelar Buhari Cup.

Även Daniela Zamora drar på sig landslagströjan igen när Chile förbereder sig för ett dubbelmöte mot Uruguay där datumen för landskamperna (15 & 17 september) ännu inte är helt fastställda. Precis som för Linda Motlhalos del förväntas Daniela komma tillbaka till Sverige i god tid inför derbyt.

För Nellie Lilja blir det spel på nytt med det svenska U23-landslaget som möter Nederländerna i en landskamp på bortaplan den 19 september.

Sedan tidigare är det även klart att Djurgården bidrar med fyra spelare till det svenska F17-landslaget: Målvakten Elvira Björklund samt de tre mittfältarna Louise Larsson, Nea Flyborg och Nicole Ruiz Granados.
– Det är mycket glädjande att vi har fyra spelare i F17-landslaget och egentligen fem där även målvakten Nadine Allard fostrad i DIF och släpptes till BP förra sommaren. Så det finns en höjd i vårt FA19-lag och det är värt att påpeka att Elvira Björklund även är reserv för EM-kvalet med F19-landslaget, säger sport- och flickakdemichef Jean Balawo.

Senaste nytt
Fler nyheter