Hattrick från Tilde Lindwall och 4-0 mot Sandviken

Första träningsmatchen efter att OBOS Damallsvenskan spelats färdigt slutade med fyra mål framåt och en hållen nolla.

Vi begav oss till Sandviken under söndagen för första träningsmatchen sedan seriespelet tog slut. Magnus Pålsson sa på förhand att matchen skulle användas för att låta många spelare få speltid, inte minst ett de yngre spelarna från FA19.
– Samtidigt ska vi påbörja det nya som vi ska göra nästa år och sätta grunder i det, sa Magnus inför matchen.

Sandviken slutade tvåa i Division 1 Norra Svealand i år med endast 18 insläppta mål (näst bäst i serien) på 22 matcher. 

Taktiskt sett testade vi en 3-4-3-uppställning med ett högt försvarsspel som Magnus Pålsson vill implementera till nästa säsong, och i anfallstrion från start fanns Villemo Dahlqvist med – en provspelare från Morön.

De andra två i anfallstrion var Alexandra Takounda och Tilde Lindwall och den senare gjorde hattrick i matchen som vi vann med 4-0. Ett fint betyg både för anfallsspelet och för försvarsspelet med den trebackslinje som bestod av Sheila van den Bulk, Fanny Lång, och Kamilla Karlsen.

På mittfältet spelade Julia Walentowicz, Nellie Lilja, Nea Flyborg, och Sara Olai – Sara som gjorde det fjärde av våra fyra mål.

Magnus Pålssons kommentar om matchen:
– Vi hade väldigt mycket boll och spelade mycket på deras planhalva och kring deras straffområde. Vi nådde de ytorna vi hade bestämt oss för att försöka hota i på förhand. Det offensiva höga försvarsspelet lyckades bra också. Men Sandviken försökte också spela sig ur och när de hamnade i pressade situationer och lyckades med det ganska bra, även om vi är nöjda med hur vi hanterade det. Det är ju väldigt tidigt nu inför säsongen 2022 och vi behöver göra saker och ting snabbare för att få full effekt på vårt övertag i den här typen av matchbild, för vi borde ha gjort några mål till.

Magnus Pålsson om rotationen i laget:
– Vi bytte många spelare i halvtid och en bit i andra halvlek och avslutade med ett väldigt ungt lag där de flesta var födda 00-04 och dom gjorde det stabilt. Den som gjorde det bäst var nog ändå Tilde Lindwall som gjorde ett hattrick och var väldigt aktiv och gjorde saker i väldigt hög fart.

Magnus Pålsson om den nya formationen 3-4-3:
– Organisationen fungerade ganska bra för att vara så här tidigt i processen. Det gäller att förstå att det kommer gå snabbare mot skickliga spelare sen när vi närmar oss nästa säsong men vårt mönster och vår organisation var bra. Sen gäller det att gå tajming och samspel att funka men vi hade någon provspelare och flera från FA19 så det är klart att det inte var så lätt att vara samspelta utifrån de premisserna. På det stora hela gör vi en bra match.

Senaste nytt
Fler nyheter