Inför Akropolis - Djurgården

Årets första träningsmatch väntar på lördag. Här hittar du truppen och kommentarer från Kim Bergstrand om matchupplägget.

AKROPOLIS - DJURGÅRDEN
Lördag 30 januari 15:00, Grimsta (spelas utan publik).

Matchen visas på discovery+. Använd denna länk för kampanjpris på årspaket - 199 kr/mån istället för ordinarie pris 299 kr/månså får Djurgården en rejäl kickback.

Truppstatus

Följande spelare är inte tillgängliga för spel: Jesper Nyholm, Hjalmar Ekdal, Elliot Käck, Elias Andersson, Erik Berg och Emir Kujovic där nu även Aslak Witry och Kalle Holmberg tillkommit på listan under lördagen. Vissa av de tröjnummer som används i matchen är temporära och kommer att tas bort från truppsidan efter matchen.

Här nedan ser du naprapat Kalle Barrling gå igenom läget i truppen under tisdagen.

Spaningar 

  • Första träningsmatchen och många spännande observationer kring årets upplaga av DIF väntar.
  • Sju nyförvärv i truppen, vilka gör debut i DIF-tröjan på lördag?
  • Lite skvavanker och känningar i laget kan göra att några spelare vilas av säkerhetsskäl.
  • Bister och karaktärsdanande vinterkyla med ner mot tio minusgrader på lördag. 
  • Ladda upp för match med livesändning från fredagens träning som startar 12.30. 

Kim Bergstrand inför matchen:
– Det ska bli roligt, vi har tränat i tre veckor nu och den här matchen blir ett sätt att stegra upp det ett snäpp. Vi ser det som en del i träningsveckan och alla som är friska kommer att spela 45 minuter eller lite mer. Men vi kommer inte att chansa, vi har några spelare som har lite känningar och de får vila. I övrigt ska alla spela så det kan bli två startelvor beroende på hur många som är friska, berättar Kim som inte är ute efter några specifika svar från matchen.
– Man får ta det för vad det är. Vi har tränat tre veckor och kommer att träna hårt under fredagen. Sedan blir det så klart mer på riktigt när man får motståndare som jävlas lite med en. Men det handlar mest om att komma igång för att få bilder, klipp och någonting att prata om.

Att det väntar sträng vinterkyla i helgen är inget som bekymrar Kim.
– Det ska bli runt tio minusgrader är det sagt och det borde inte vara några problem. Vi får se till att avbytarna inte sitter med fotbollsskor för då kommer de att ha blånaglar. Men i övrigt tror jag inte att kylan kommer att vara en faktor för spelarna, det blir nog värre för oss som står bredvid.

Om Akropolis

  • Kom på femte plats i Superettan förra året.
  • DIF-bekanta namn som Christian Rubio Sivededov, Mattias Bouvin och Oscar Pettersson - som nyligen skrev på ett tvåårskontrakt - återfinns i laget.
  • Senast lagen möttes var i Svenska Cupen 2019. Djurgården vann med 2-1 då ovan nämnde Oscar Pettersson och Haris Radetinac stod för målen.

Kim Bergstrand om Akropolis
– De är ju i samma uppstartsfas som vi just nu och spelade en fin fotboll förra året för att vara nykomlingar i Superettan. De har ju tappat Nicklas Maripuu och någon spelare till men jag har ingen superkoll på hur de ligger till i övrigt. Fast i en träningsmatch av den här typen så vi fokuserar vi egentligen inte någonting på dem utan allt är ju på oss själva.

Senaste nytt
Fler nyheter