Inför BP - Djurgården

Semifinal i Volkswagen Stockholm Challenge väntar på Tele2 Arena på lördag. Här hittar du truppen samt kommentarer från Pierre Fondin.

BP - DJURGÅRDEN
Lördag 6 mars kl.13.00, Tele2 Arena

Visas på Sportbladet PlusTruppstatus:

– Om vi börjar med de som är tveksamma tillspel så är det Elvira Björklund som har haft en sjukdomsperiod. Sheila van den Bulk har börjat träna på rejält men har nog fortfarande fått lite för få träningar för att gå in och spela match, men hon finns nog med på bänken och är förhoppningsvis helt redo till nästa helg. Linda Motlhalo har inte gjort någon full träning än men även hon stegrar upp successivt.
– Utöver det har vi Malin Diaz som inte är aktuell på grund av knäproblematik och samma sak gäller Portia Boakye. I övrigt har vi Maria Hovmark som gör det sista av sin grov-rehab, innan hon stegras in i fotbollsträning igen i mars och sedan har vi Louise Hvarfner som har fått en boll i huvudet, så vi tar det försiktigt med henne och hon är inte heller tillgänglig till helgen.

Spaningar 

 • Dags för årets första match med många spännande indikationer som väntar.
 • Vid eventuell seger i semifinalen väntar AIK eller Hammarby i finalen.
 • En hel del skador och skavanker decimerar truppen. Något som skapar möjligheter för hungriga FA19-spelare att visa framfötterna.
 • Intressanta debutmöjligheter för nyförvärven Nellie Lilja, Sara Olai, Hayley Dowd och Kelsey Daugherty väntar.
 • Målvakten Cornelia Kuoppala, som varit med och tränat tidigare med laget, lånas in från Sätra för att backa upp när Elvira Björklund är skadad.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Det känns väldigt bra att kicka igång den här säsongen på riktigt, roligt att spela matcher de kommande helgerna och extra kul att göra det inne på Tele2 Arena. Så vi känner oss väldigt taggade för uppgiften, säger Pierre som betonar att laget ännu befinner sig i en uppstartsfas.
– Det är en bra bit kvar, skulle jag nog säga. Tyvärr har vi haft lite skavanker på ett gäng spelare som gör att det hackar lite, men jag hoppas att det ordnar upp sig inom de närmaste veckorna. Vi tar sikte på Svenska Cupen där vi vill att det ska se bra ut när vi går in i första gruppspelsmatchen. Fram tills dess kommer vi nog att få bolla lite med skavankerna och försöka få tillbaka alla i träning. Men de spelare som kör gör det väldigt bra.

Trots en reducerad trupp kommer ändå ett lag att ställas på benen mot BP och exakt hur det formeras återstår att se.
– Vår nya målvakt Kelsey Daugherty har ju varit igång och tränat fotboll så även om hon bara gjort en träning med oss känns det som att hon är så pass förberedd att hon kan spela match direkt. Hayley Dowd har ju egentligen inte spelat någon fotboll och får bara en träningsvecka innan, så henne kommer vi nog att vara lite försiktiga med. Samma sak gäller Hanna Stokki som också haft lite problematik och nog inte är redo för 90 minuter heller, berättar Pierre som fyller på matchtruppen med unga talanger från FA19
– Vi kommer förmodligen ha med fem FA19-spelare i truppen: Backarna Ellen Andersson och Tilda Sjöqvist samt innermittfältarna Nea Flyborg, Lousie Larsson och Nicole Ruiz Granadoz. Eftersom Elvira Björklund inte kan vara med ens på bänken så lånar vi in en extra målvakt, Cornelia Kuoppala från Sätra, till matchen.

 

Om BP

 • Kom på åttonde plats i Elitettan förra året.
 • Fd DIF-mittfältaren Frida Boriero återfinns numera i laget.
 • Wilma Finnman, Klara Andrup, Märta Säfström och Lovisa Koss är övriga nyförvärv i truppen.
 • Stark offensiv gjorde att laget hade fjärde bästa målproduktionen i Elitettan.

Pierre Fondin om BP
– Årets upplaga vet vi ju inte så mycket om eftersom vi inte fått se dem i matchspel än. Men de gjorde en stabil säsong förra året, även om de tappade lite mot slutet. I år har de en trupp som gör att de skulle kunna vara med och hugga om de tre översta platserna, ett väldigt bra Elitettan-lag som har värvat klokt och bygger på det som de hade. Sedan blir det lite extra kul att möta Frida Boriero också, hon är en väldigt skicklig innermittfältare.

Träningsmatch - lördag, 6 feb 2021 13:00

IF Brommapojkarna - Djurgården

11-10 (2-1)

 • Målskyttar 1-0 Matilda Johansson-Prakt 25'1-1 Självmål 28'2-1 Lovisa Norrby 33'2-2 Rachel Bloznalis 53'3-3 Rachel Bloznalis 90'6-6 Linda Motlhalo 90'4-4 Hayley Dowd 90'8-8 Sara Olai 90'5-5 Nellie Lilja 90'10-10 Louise Larsson 90'9-9 Nea Flyborg 90'3-2 Jennifer Sjösten 90'4-3 Matilda Johansson-Prakt 90'5-4 Michelle Rojas Flores 90'6-5 Frida Boriero 90'7-6 Daniella Famili 90'8-7 Lovisa Norrby 90'9-8 90'10-9 90'11-10 90'7-7 Gudrun Arnardottir 90'

 • Gula kort

 • Röda kort

 • Domare

 • Publik (Tele2 Arena)

Till matchen
Senaste nytt
Fler nyheter