Inför Degerfors - Djurgården

Med en övertygande start av serien i bagaget beger sig DIF till Stora Valla på söndag i jakt på nya poäng.

DEGERFORS - DJURGÅRDEN 
Söndag 9 maj kl. 15.00, Stora Valla 

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.


Truppstatus

Se Kalle Barrling gå igenom om skadeläget nedan. Utöver informationen som ges där är det värt att notera att Hampus Finndell och Joel Asoro inte är tillgängliga för spel på grund av sjukdom.


Spaningar 

  • En uppseendeväckande prestation mot Malmö FF ger självförtroende men måste samtidigt snabbt läggas till handlingarna. Hårt jobb och fokusering krävs för att fortsätta poängskörden på söndag.
  • Svårbedömd kvalitet på underlaget på Stora Valla som nu ändå godkänts för spel. Degerfors första allsvenska hemmamatch mot Kalmar flyttades till Behrn Arena på grund av att gräsmattan inte var redo.
  • Nicklas Bärkroth blev rubrikernas man senast. Väntar nya poäng från "Bärka" mot Degerfors?
  • Lagen möttes i en mycket A-lagsbetonad U21-match på Stadshagen under försäsongen då Djurgården vann med 3-2.

Kim Bergstrand inför matchen:
 – Det lär bli mer Varberg än Tele2 Arena när det gäller underlag och yttre förutsättningar. Jag tror inte att planen kommer att tillåta någon briljant tiki-taka, det är känslan utan att veta exakt hur den ser ut. Men det lät väldigt mycket som att det var på gränsen om man kunde spela där, sedan kommer det även att regna ordentligt på söndag. Så på det sättet kommer det att bli tungt och det gäller att förhålla sig till det. Sedan möter vi ett lag som spelar med gott självförtroende och har väl inarbetat anfalls- och försvarsspel. Så det här blir en intressant match för oss, berättar Kim som inte låter sig påverkas av hyllningskörer och guldsnack i media efter vinsten mot Malmö FF.
– Det har gått fyra omgångar och de flesta normalbegåvade människor vet att ingen allsvenska avgörs i fjärde omgången. Förra året var det ju ett lag som hade vunnit titeln i omgång sju enligt vissa experter. Så vi är fortsatt ödmjuka, tränar på bra och vet att varje match ska göras ordentligt. Sedan är det ju väldigt kul att vi gör en riktigt bra prestation senast och har fått en fantastisk start. Men alla spelare och ledare är medvetna om vad det är som gjort att vi har fått en bra start där vi varit, och ska fortsätta vara, lojala, ödmjuka och framåtlutade när det behövs.

Om Degerfors

  • Nykomlingar som befinner sig på 14:e plats i tabellen med tre poäng efter fyra omgångar.
  • Förlust med 0-1 mot Mjällby senast men seger med 3-2 mot IFK Göteborg i omgången innan.
  • Johan Bertilsson är lagets bästa målskytt med två av lagets tre gjorda mål så här långt.
 

Kim Bergstrand om Degerfors
– De spelar med en tre/fem-backslinje i ett 3-4-3 och är väldigt bollskickliga med ett bra passningsspel. Dessutom finns det en hel del individuella spelare som sticker ut, det är deras absoluta styrka. De tror verkligen på det som de håller på med så Degerfors är ett väldigt tydligt lag på det sättet.

Senaste nytt
Fler nyheter