Inför Djurgården - AIK

Dags för derby på Tele2 Arena i Volkswagen Stockholm Challenge.

DJURGÅRDEN - AIK
Söndag 14 februari kl.13.00, Tele2 Arena

Visas på Sportbladet Plus


Truppstatus:

– Läget ser liknande ut som förra helgen. De som är inaktuella är Portia Boakye, Malin Diaz, Maria Hovmark och även Hayley Dowd som fått en känning i låret. Verkar inte vara något jätteallvarligt men den här matchen får hon stå över och köra lite rehab kommande vecka.
– Sedan har vi en del spelare tillbaka; Elvira Björklund är frisk igen och även Louise Hvarfner där det har gått bra för henne med hjärntrappan. Hon och några andra spelare, som till exempel Sheila van den Bulk, kan vara med även om de inte är redo för 90 minuter. Så det kommer att bli en del byten för oss i matchen där ett antal spelare från FA19 kommer att få en del speltid också, summerar tränare Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Bronsmatch i Volswagen Stockholm Challenge efter att DIF föll i maratonstraffläggningen mot BP i semifinalen.
  • Ny möjlighet att trimma ihop laget ytterligare inför cupstarten mot Uppsala den 13 mars.
  • Viss ljusning på skadefronten där Sheila van den Bulk, Elvira Björklund och Louise Hvarfner är tillgängliga igen.
  • Dock inget deltagande för Hayley Dowd som har en känning i låret.

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Vi gör en dålig första halvlek mot BP senast. Men i andra tycker jag att vi lyfter upp spelet lite och får till lite av den speluppbyggnad som vi vill ha. Genom det skapar vi lite målchanser och förhoppningsvis kan vi ta vid där vi slutade och försöka göra det ännu bättre nu mot AIK. Vi kanske var lite stressade för att det var första träningsmatchen men vi behöver agera lite lugnare nu och ta tag i matchen så att vi inte lämnar över initiativet till motståndarna. Jag vill se mer initiativ från oss i den här matchen, där vi tar taktpinnen från start, och lite bättre tajmning i slutskedet där vi förhoppningsvis kan göra något mål också.

Om AIK

  • Förlorade sin semifinal i tureningen mot Hammarby med 1-0.
  • Vann Elitettan förra året där laget även gjorde flest mål.
  • 25 av dem kom från Adelisa Grabus som var lagets bästa målskytt.
  • Kantspelaren Carloline Murray, backen Hallberra Gisladottir, mittfältaren Honoka Hayashi och anfallaren Nora Rönnfors är några av nyförvärven inför säsongen.

Pierre Fondin om AIK
– Ett bra lag som sprang hem Elitettan förra året. Nu har de gjort lite ändringar på ledarsidan där de har bytt tränare vilket har inneburit att de bytt formation, i alla fall av det man såg i matchen mot Hammarby. Så det blir lite annorlunda, från ett 4-3-3 till ett 5-3-2 eller 3-4-3 beroende på hur man ser det. Sedan har de fått in en 3-4 spelare som ska ge dem lite spets. Sammanfattningsvis ett duktigt lag som är lite mer raka än de var förra året. Nu har jag bara en bedömning från en match men förmodligen satsar de på att hålla sig kvar i Damallsvenskan i år och kommer antagligen att vara hyfsat stabila.

Senaste nytt
Fler nyheter