Inför Djurgården - BK Häcken

Intressant utmaning väntar för DIF när topptippade Häcken gästar Stadion under måndagkvällen.

DJURGÅRDEN - BK HÄCKEN
Måndag 17 maj kl.18.30, Stadion

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll. 

 

Truppstatus

– Det ser bra ut överlag även om Louise Hvarfner och Elvira Björklund är frågetecken inför matchen. Sedan har vi ju de fortsatt långtidsfrånvarande Malin Diaz, Maria Hovmark, Tilde Lindwall och Rachel Bloznalis. Men annars är det lugnt och Sheila van den Bulk har tränat fullt under hela veckan. Skönt att ha henne tillbaka och tillgänglig för matchtrupp igen, sammnafattar tränare Pierre Fondin.

Spaningar 

  • Noll poäng med hem mot ett riktigt starkt Rosengård senast är hanterbart med tanke på motståndets kvalitet. Nu väntar en annan guldkandidat som dock haft en lite trögare allsvensk start.
  • Shelia van den Bulk missade Rosengård-matchen på grund av sjukdom. Nu är hon redo för spel igen. 
  • Elizabeth Addo börjar komma igång ordentligt och bli allt starkare fysiskt. Redo för en startplats på måndag?

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
— Jag har varit inne på det förut men det känns ändå som att vi blir bättre och bättre för varje dag. Vi är fler på träningen och får spela ihop oss ännu mer. Fortfarande är vi kanske inte helt framme där vi vill vara men vi rör oss framåt successivt. Förhoppningsvis kan vi snart se bra resultat utav det. Nu väntar ju en tuff match på måndag men vi hoppas att man kan se små framsteg hela tiden i det vi gör, säger Pierre som avverkade en synnerligen knepig match även förra helgen.
– Rosengård borta är ju den svåraste matchen under hela året. Nu har vi gjort den även om vi hade önskat oss en lite bättre prestation. Men vi kan ta med oss den andra halvleken som vi gör, vi ligger under med 3-0 i halvtid men jag tycker ändå att vi skärper upp en hel del, stänger till lite bättre och äger lite mer boll än vad vi gör i första halvlek. Så det kan vi ta med oss in i den här matchen med vetskap om att vi faktiskt kan spela fotboll mot topplag också, inte bara ligga och försvara. Men det krävs mod, rörelse och lite beslutsamhet för att kunna göra de sakerna och det hoppas jag att vi får se ännu mer av på måndag.


 

Om BK Häcken

  • Fjolårsmästarna Kopparbergs/Göteborg FF transformerades till BK Häcken inför säsongen och har nämnts flitigt som en av guldkandidaterna i år.
  • Har dock haft en oväntat motig start med förlust mot Linköping senast och kryss mot Vittsjö innan dess.
  • I torsdags blev de dock cupmästare efter 3-0 mot Eskilstuna United.
  • Stina Blackstenius har varit lagets bästa målskytt med två mål i ligan och gjorde även mål senast i cupfinalen.

Pierre Fondin om Häcken
– Speciellt i cupen har de ju varit väldigt bra i år. Jag tycker ju att de är ett nummer större än Eskilstuna i cupfinalen och det säger ganska mycket. Sedan kanske de inte har imponerat lika mycket i upptakten av damallsvenskan, men det finns otroligt mycket kvalitet i laget som är offensivt viktat. Så vi behöver få ordning på vår defensiv och vara kompakta där, sedan ställa om lite på dem och våga hålla lite mer boll än vad vi gjorde senast. Men det är som sagt ett väldigt bra lag som vi ställs mot.

Senaste nytt
Fler nyheter