Inför Djurgården - Brage

Dags för cuppremiär på söndag då IK Brage gästar Tele2 Arena.

DJURGÅRDEN - IK Brage
Söndag 21 februari 17:00, Tele2 Arena (spelas utan publik).

Matchen visas på C More. Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården en rejäl kickback.

Truppstatus

Ej utagningsbara spelare är Erik Berg, Jesper Nyholm, Isak Hien, Axel wallenborg och Dzenis Kozica, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling som även gav följande genomgång kring truppstatus under torsdagens träning:

– Elliot Käck är tillbaka i träning och har fått lite extra tid för att få ordning på sitt knä. Han har haft lite problem med det under en lång tid men ställt upp för föreningen. Nu har han börjat få ordning på det, vilket är jättekul men han måste få tid att komma ikapp.
– Elias Andersson är också tillbaka i träning igen men precis som Elliot kommer han att avlastas i spelet under träningen. Han ska få en del fotboll men ligger lite efter och sedan ökar vi belastningen framöver.
– Jesper Nyholm sköter sin rehab jättebra och har fortfarande en ”stövel” på sin fot som kommer att sitta på någon vecka till, sedan kan vi öka belastningen efter det.
–Isak Hien sköter också sin rehab bra. Han kommer nog att gå ner till planen under nästa vecka och ligger uppskattningsvis några veckor bort.
– Erik Berg kommer att fortsätta köra sin rehab enligt den plan vi har för honom. Han krigar på för att få ordning på knäet men kommer inte att delta i fotbollsaktivitet på ett tag.
– Axel Wallenborg är nyopererad och operationen har gått bra. Där uppskattar vi att det kan bli någonstans runt 4-6 månader innan vi sätter honom på fotbollsplanen igen.
– Dzenis Kozica har en liten känning så han kör rehab veckan ut som en säkerhetsåtgärd.
 

Spaningar 

  • Övertygande insats i genrepet mot ÖSK då offensiven kom igång ordentligt.
  • Första matchen i Svenska Cupens gruppspel, övriga lag som väntar är Umeå FC och Kalmar FF.
  • Nyförvärven Joel Asoro och Aleksandr Vasyutin har anslutit till laget och är nu i träning. Redo för spel på söndag?
  • Positiva signaler från Elliot Käck och Elias Andersson som båda är tillbaka i spel och deltog under torsdagens träning.
  • Ladda upp för matchen med att se livesändningen av torsdagens träning med mycket intressant uppsnack inför matchen samt tvåmålsspel. Länk hittar du här.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi har ju tränat ganska länge nu så det ska bli jättekul att få tävla lite. Det är väldigt mycket energi i truppen och många som vill göra skillnad, vilket är det viktigaste. Sedan kommer det att bli fel här och där, men det var ett steg framåt mot Örebro och jag hoppas att vi kan ta ett litet steg till fram tills på söndag, säger Kim som helst inte vill bli alltför specifik kring hur laget ligger i fas inför söndagen.
– Det där är alltid svårt att veta. Jag har noterat att vi har sex spelare kvar sedan 2019 så vi har haft en väldig rotation på folk. Det är mycket nytt och många som ska lära sig nya relationer och hur vi tänker. Jag tycker att vi har kommit en ganska bra bit på vägen men hur långt är svårt att säga.

Truppmässigt så har det som sagt fyllts på rejält inför säsongen vilket ger en del intressanta valmöjligheter i framför allt offensiven, även om inte alla spelare har 90 minuter i sig ännu.
– Det är ju lite tunnare i där bak just nu med tanke på skadorna men framåt har vi många olika spelartyper att välja på. Nu kommer ju inte samtliga att vara tillgängliga från start på söndag men det kommer att bli en bra mix där.

 

Om IK Brage

  • Slutade på åttonde plats i Superettan förra säsongen.
  • Kryssat mycket under de senaste matcherna på försäsongen med oavgjort mot Sandviken, Örebro SK och Degerfors. De har även en uddamålsförlust mot Hammarby.
  • Klebér Saarenpää är huvudtränare för laget.

Kim Bergstrand om Brage
– Vi har sett dom i deras två senaste matcher. De är välorganiserade, jobbar väldigt hårt och har några spelare som sticker ut offensivt. Ett bra Superettan-lag så det här kommer att bli ett bra test för oss.

 

Senaste nytt
Fler nyheter