Inför Djurgården - Degerfors

Djurgården laddar vidare inför cupsemin med en ny träningsmatch mot allsvenska nykomlingarna Degerfors.

DJURGÅRDEN - DEGERFORS
Tisdag 23  mars kl. 14:00, Stadshagen (OBS, spelas utan publik).


DIFTV sänder matchen och säsongare ser den gratis, (kod mejlas ut under måndagkvällen).
Klicka här för att komma till sändningen.

Truppstatus

Följande spelare är inte tillgängliga för spel, enligt naprapat Kalle Barrling: Tommi Vaiho, Erik Berg, Axel Wallenborg, Isak Hien, Melker Jonsson, Jacob Une Larsson, Albion Ademi, Haris Radetinac, Jesper Nyholm, Rasmus Schüller och Peter McGregor.
 

Spaningar 

  • Formellt sett en premiärmatch för DIF i U21-allsvenskan som istället får karaktär av träningsmatch för A-laget.
  • Tätt inpå helgens möte med ÖFK med planen att kunna hålla igång hela laget inför den kommande cupsemin den 4 april.
  • Väl medvetna om den stora längtan efter att se fotboll live uppmanar vi vänligen alla supportrar att istället följa matchen via DIFTV med tanke på rådande coronaläge. Tack för att ni respekterar detta.

Kim Bergstrand inför matchen:
– Vi ser ju den här matchen och matchen mot Östersund senast som en helhet i träningsupplägget inför det som komma skall. Alla som är friska och inte startade senast kommer att spela den här matchen, minus Emir Kujovic som kanske har en halvtimme i sig. Några skavanker har vi ju men vi får ihop ett starkt lag imorgon med bra balans. Det är väl bara mittbackspositionen som det är lite trubbel med, berättar Kim om matchupplägget och gladdes samtidigt åt att kunna flytta ut verksamheten igen.
– Underbart att vara tillbaka på Kaknäs, fantastiskt skönt att få lite frisk luft i lungorna. Det ska ju bli varmt nu i veckan och vi spelar ute på tisdag så det passar ju bra för oss.

Om Degerfors

  • Vann sin grupp i Svenska Cupen före Elfsborg, Falkenberg och Utsikten men föll sedan i kvartsfinalen mot Västerås SK.
  • Kommer enligt uppgift att matcha ett starkt lag med tonvikt på A-truppen.
  • Allsvenska nykomlingar i år efter att kommit två i Superettan 2020.


Kim Bergstrand om Degerfors:
– De kommer med sitt bästa gäng till den här matchen, enligt uppgift när vi pratat med dem. Så det kommer att bli jättebra motstånd, bolltrygga grabbar och de har spelat något slags 3-4-3 de senaste säsongerna. Sedan blir det ju lite väder och vind att ta hänsyn till också och det har vi ju inte sett mycket av eftersom vi spelar mestadels inomhus. Så det är nyttigt för oss inför seriestarten att känna på lite utomhusfotboll.

Senaste nytt
Fler nyheter