Inför Djurgården - Hammarby

Derbydags på söndag då semifinalen i Svenska Cupen ska avgöras.

DJURGÅRDEN - HAMMARBY
Söndag 4 april kl. 13:00, Tele2 Arena (spelas utan publik).

Matchen visas på C More. Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.
 

Truppstatus

Tillgängliga spelare i truppen redovisas 24 timmar innan match i samband med att truppen släpps.

Skaderapport med Djurgårdens naprapat Kalle Barrling från i onsdags hittar du här: 


 

Spaningar 

  • Djurgården har hittills gått som tåget i cupen, nu väntar en tuff utmaning med derby i semin.
  • Skadeläget på mittbacksfronten har varit en snackis på sistone. Vad får vi se för mittbackspar på söndag?
  • Stark offensiv på sistone där glödhete Edward Chilufya levererat mängder av poäng från sin högerkant. Håller trenden i sig mot Hammarby?

Kim Bergstrand inför matchen:
– Rasmus Schüller är hemma igen, vi har fått in en till mittback och folk är på väg tillbaka, så det ser spännande ut. Om vi inte har tappat för mycket fart och organisation under det här tävlingsuppehållet känns det som att vi kan vara fortsatt pigga, alerta och hungriga. Det ska bli jättekul att spela tävlingsmatch igen och synd att det inte är någon publik. Det hade nog kunnat bli ett bra tryck på den här matchen, säger Kim som haft en lite annorlunda träningsvecka som ändå varit givande.
– Det har varit ganska lite folk i perioder av diverse olika anledningar, men nu under fredagsträningen var det fullt hus. Så träningarna har varit intensiva men det har varit ganska mycket smått och idag var det första gången på ett tag som vi tränade lite större linjer.

Om Hammarby

  • Tog sig vidare till semifinal med visst besvär efter seger med 3-2 mot Trelleborg i en match som gick till förlängning.
  • Har haft en rejäl coronasituation i laget de senaste veckorna med stor smittspridning som nu har bedarrat.
  • Gick obesegrade genom gruppspelet med vinster mot AIK, Oskarshamn och AFC Eskilstuna.
 

Kim Bergstrand om Hammarby
– De visar fortfarande upp ett väldigt vasst anfallspel, både individuellt och kollektivt. De är duktiga på det och har sin klara styrka där. Så vi får se hur vi hanterar det och det känns som att vi också har lite att komma med åt det hållet, förklarar Kim som inte vill spekulera alltför mycket i hur de respektive coronasituationerna i lagen påverkar matchen.
– Vi har ju haft vårt coronaläge också och de har fått lite mer tid att återhämta sig från sin coronasítuation. Nu fick de en tävlingsmatch också vilket nog inte var så fel för dem innan de möter oss. Det är jättesvårt att veta hur det här påverkar, men Hammarby såg vassa ut i perioder mot Trelleborg.

Senaste nytt
Fler nyheter