Inför Djurgården - Hammarby

Derbydags på lördag när Hammarby gästar Stockholms Stadion.

DJURGÅRDEN - HAMMARBY

Lördag 25 september kl.15.00, Stockholms Stadion. 

Biljetter till matchen köper du här.

Matchen sänds även på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Veteranmatch! Klockan 13:00 spelar spelare från Djurgårdens guldlag 2003 och 2004 en veteranmatch på Stockholms Stadion och din biljett till matchen (om du har köpt på hemmasektionen) gäller även för veteranmatchen. Läs mer här.

Truppstatus

– Portia Boakye är fortsatt avstängd även den här matchen men Tilde Lindwall är igång i träning nu och är tillgänglig för truppen. När det gäller Hanna Ekengren är hon delvis igång med träning igen så vi får se hur det fortlöper. I övrigt är alla landslagsspelare tillbaka i gott skick.

Spaningar 

  • Derbydags igen med förhoppning om revansch inför hemmapubliken på Stadion.
  • Tilde Lindwall är tillbaka igen efter lång skadefrånvaro och uttagningsbar inför matchen.
  • Portia Boakye är avstängd även denna match med anledning av det röda kortet mot Linköping. 
  • Landslagsspelarna tillbaka med goda formbesked där både Daniela Zamora och Linda Motlhalo gjorde poäng i sina respektive landskamper.
  • Sheila van den Bulk och Sara Olai står på två gula kort och missar nästkommande match vid ytterligare ett.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Det ska bli jäkligt kul och det är mycket snack, känslor och tankar kring den här matchen som kommer fram. Så det känns spännande och lite extra kul med ett derby eftersom man märker att det är så många som bryr sig om det på ett annat sätt än andra matcher, säger Magnus som fått avvara en hel del landslagsspelare under uppehållet men ändå är nöjd med förberedelserna inför lördagen.
– Det har ju varit några spelare iväg på landslags- och ungdomslandslagsuppdrag, men sett till det har det ändå gått bra. Det har varit bra träningar och vi har fått igenom det vi vill göra mot Hammarby, gått igenom det i träning ordentligt så det känns som att vi är väl förberedda inför matchen. Dessutom märks det tydligt att tjejerna är grymt taggade och det verkar bli mycket publik.

Om Hammarby

  • På fjärde plats i tabellen med 24 poäng.
  • Förlust med 1-2 i senast matchen mot Rosengård.
  • Madelen Janogy är lagets bästa målskytt med åtta gjorda mål.

Magnus Pålsson om Hammarby
– De är duktiga på att konvertera sina chanser till mål. Har en bra effektivitet och skapar ganska mycket genom att de är väldigt direkta och raka i sina kontringar. På så sätt känns de starka men de har haft en lite svagare period efter uppehållet så vi får väl hoppas på att den håller i sig, förklarar Magnus som har scoutat motståndet noga.
– Vi har kollat på en hel del matcher som de har spelat, och även den när vi mötte dem senast, och vi har hittat saker som vi kan utnyttja. Plus även andra saker som vi vet att vi måste vara förberedda på som de sannolikt kommer att genomföra.

Köp biljett här.

Senaste nytt
Fler nyheter