Inför Djurgården - IFK Göteborg

Allsvenskt klassikermöte väntar hemma på Tele2 Arena i sista omgången innan EM-uppehållet.

DJURGÅRDEN - IFK GÖTEBORG
Söndag 23 maj kl. 17.30, Tele2 Arena 

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.
 

Truppstatus

– Jacob Une Larsson är inte redo för spel än och Aleksandr Vasyutin tillkommer på listan över långtidsskadade tillsammans med Erik Berg, Jesper Nyholm, Axel Wallenborg och Linus Tagesson. I övrigt är alla andra tillgängliga, sammanfattar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling om skadeläget.

Spaningar 

  • Malmö övetog serieledningen i torsdags men den återtas vid minst en poäng mot Blåvitt.
  • Göteborg har aldrig slagit Djurgården på Tele2 Arena. På åtta försök sedan 2013 har tre matcher slutat oavgjort och fem med förlust.
  • Förra årets möte på Tele2 Arena slutade 2-2 sedan Alexander Farnerund kvitterat i slutminuterna. 
  • Kalle Holmbergs efterlängtade öppnande av det allsvenska målkontot är nu avklarat. Skön boost inför söndagen.

Kim Bergstrand inför matchen:

– Det hände lite tråkigheter sist med framför allt Aleksandr och det är surt. Annars tycker jag väl att läget är bra. Vi har haft en träningsvecka och både kunnat vila, slicka såren lite och träna hårt så det finns ingenting att skylla på när det gäller den biten. 

– Det är sista matchen innan EM-uppehållet och det är lite tokigt. Det känns som att vi precis har kommit igång och så blir det ett avbrott. Det hade varit skönt att fortsätta ett tag till, men det är så det är.

– Vi vill ju, vilket förhoppningsvis synts under våren, vara intensiva och driva tempo i matcherna både i anfalls- och försvarsspelet. I den senaste matchen (2-2 mot Hammarby) tycker jag inte att vi kommer upp i den intensitet och det beslutsfattande som vi hade hoppats på, men det går inte alltid som man vill. Vi hoppas att vi kan komma tillbaka till den aggressiviteten och den spelglädjen som jag tycker vi har visat under hela våren. Det är där vi vill vara.


Om IFK Göteborg

  • På elfte plats i tabellen med åtta inspelade poäng på sju matcher.
  • Kryssade mot Sirius i förra omgången då det blev 2-2.
  • Uppmärksammade värvningen Marek Hamsik gjorde sitt första mål i den matchen. 
 

Kim Bergstrand om IFK Göteborg
– Det är ju en stor klubb och jag vet inte om det finns något annat lag som har så många spelare med A-landslagsmeriter. Det är väl nån enstaka spelare som inte har gjort någon A-landskamp så det är alltid ett väldigt meriterat manskap som de ställer på banan. Det är helt otroligt egentligen när man tittar på det. Dessutom har de en tränare (Roland Nilsson) som har vunnit i Sverige och varit utomlands och skaffat sig mycket erfarenhet. 

– Göteborg har bytt organisationsform på slutet och gått från att ha spelat ganska defensivt balanserat med en fembackslinje till en lite mer offensiv fotboll. Vi får se vad de väljer att ta med till Tele2.
 

Senaste nytt
Fler nyheter