Inför Djurgården - KIF Örebro

Äntligen dags för damallsvensk premiär när KIF Örebro gästar Stockholms Stadion.

DJURGÅRDEN - KIF ÖREBRO
Lördag 17 april kl.15.00, Stockholms Stadion.

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd denna länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården.

 

Truppstatus

– Alexandra Takounda börjar träna med oss under torsdagen och det ska bli kul att se henne under träning. Ser man i övrigt till de som inte är tillgängliga kör Rachel fortfarande rehab för sin hjärnskakning, Malin Diaz är gravid, Elizabeth Addo har inte kommit till Sverige än och Maria Hovmark och Tilde Lindwall kör båda rehab för respektive skador. Annars är alla fullt friska och utagningsbara, så det känns skönt att vi har valmöjligheter inför premiären, sammanfattar Pierre Fondin.
 

Spaningar 

  • Äntligen dags för premiär på Stadions gräs och en första spännande indikation inför säsongen kommer att ges.
  • Kamerunska nyförvärvet Alexandra Takounda gör sin första träning med laget under torsdagen. Redo för deltagande redan på lördag?
  • Landslagsspelarna Daniela Zamora, Gudrun Arnardottir och Neillie Lilja, (som nu ställs mot sin gamla klubb), är tillbaka välbehållna efter respektive landslagsuppdrag.
  • Positiva besked på skadelistan där Louise Hvarfner, Hayley Dowd och Julia Walentowicz är tillbaka i full träning igen.
  • Åtta säsongare har lottats fram som kommer att få gå på matchen. En början som vi hoppas leder till mer framöver...

Tränarkollen

Pierre Fondin inför matchen:
– Det är det här man ser fram emot hela året, att få spela en premiär. Så känslan är väldigt bra och sedan blir det alltid ett revanschsug med tanke på att det varit två säsonger där vi har hamnat långt ner. Man vill ju alltid gå in med optimism inför starten och jag tror att vi kan göra bra saker i år om vi får ihop det. Nu är det vissa spelare som kommer in lite sent efter landslagsuppehållet men när alla är igång för fullt tror jag att vi har ganska höga höjder i vårt lag i år och det känns väldigt spännande, berättar Pierre som ser fram emot fina förutsättningar på lördag.
– Det verkar ju som att det ska bli kanonväder och det ska bli så jäkla skönt att komma igång. Vi tränar ju på Stadion imorgon och sedan blir det match där på lördag med i alla fall åtta supportrar på plats, alltid en början. Stadion-matcherna har man ju verkligen saknat så det här ska bli väldigt kul och vi är oerhört spelsugna.


Om KIF Örebro

  • Kom på tredje plats i gruppspelet i Svenska Cupen.
  • Vinst med 2-1 mot Kristianstad och 1-1 mot Hammarby i de två senaste träningsmatcherna.
  • Karin Lundin var fjolårets bästa målskytt i serien med elva mål, en spelare att hålla under uppsikt.

Pierre Fondin om KIF Örebro
– De har ju bytt tränare till i år och haft en ganska stor ruljans på spelare. Det är mycket som är nytt där och det gäller även deras spelsätt. De vill rulla väldigt mycket boll nu och håller hårt i den principen att de vill driva matcherna jämfört med fjolåret då det kändes som att det var mer fysiskt och mer springande. Så vi kan nog förvänta oss mer rullande lagdel för lagdel och mindre av de längre bollarna med fysiskt spel.

Senaste nytt
Fler nyheter