Inför Djurgården - Kristianstad

Dags för säsongens näst sista hemmamatch på Stadion när Kristianstads DFF gästar på lördag.

DJURGÅRDEN - KRISTIANSTAD 

Lördag 16 oktober 15.00, Stockholms Stadion. Köp biljett här.

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Truppstatus

– Vi har haft några små skavanker under veckan men inget som gör att vi inte kan mönstra en fullt frisk trupp på lördag, sammanfattar Magnus Pålsson.

Spaningar 

  • Säsongens näst sista hemmamatch på Stadion där Djurgården är svårslagna. Blåränderna är obesegrade i hemmaborgen sedan den 17 maj.
  • Stor revanschlystnad i laget efter två förluster i de senaste matcherna. 
  • Sheila van den Bulk, Sara Olai, Portia Boakye och Alexandra Talounda står på två gula kort och missar nästa match vid ytterligare ett.

Tränarkollen

Magnus Pålsson inför matchen:
– Vi vet ju att Kristianstad är ett bra lag som har gått starkt efter sommaren. De har många individuellt skickliga spelare och efter sin seger mot Eskilstuna är de ju verkligen med och slåss om Champions League-platserna. Så det blir en tuff match på många sätt och kul att se hur vi kan bemästra den typen av motstånd. Vi har fortfarande ett väldigt bra hemmafacit, totalt har det bara varit två förluster i år på Stadion, annars har det varit vinst eller kryss.  Så vi hoppas på att kunna fortsätta den trenden med en vinst på lördag, förklarar Magnus som tycker att spelarna kommer väl förberedda till match.
– Vi har kunnat träna 11 mot 11 nu när vi har haft några spelare från DIF FA19 med på passen. Det har varit nyttigt för oss att kunna träna på saker i rätt formationsmässigt format och förberedelserna har varit bra i övrigt på ”Krillans” fina gräs. Vi har jobbat på med vårt och kommer att göra någon liten justering spelmässigt som vi hoppas kan ge stor effekt mot Kristianstad, sett till hur de spelar.


Om Kristiansstads DFF

  • På fjärdeplats i tabellen med 29 poäng.
  • Anna Welin och Sveindis Jane Jonsdottir är lagets bästa målskyttar med fem mål vardera.
  • Senast lagen möttes blev det seger för Kristianstad hemma med 2-1.

Magnus Pålsson om Kristianstad
– De har en väldigt spetsig spelare i Sveindis Jane Jonsdottir som är utlånad till dem från Wolfsburg. Hon är fysiskt stark, snabb och har bra teknik också, så henne får vi se upp med. De har överlag ett ganska fysiskt starkt lag. Hela startelvan brukar vara rätt storväxta och de är duktiga på att få tag i andrabollar och vinna dueller över hela planen. De gör att Kristianstads bollinnehav har en tendens att vara lite högre än vad de egentligen är skickliga nog att hantera. Utöver det är de duktiga på att få sina ytterforwards i spel. De kan gå fram spelyta för spelyta men även nå fram rakt och snabbt till sina ytterforrwads och sedan därifrån skapa bra målchanser. Dessutom är de farliga på sina långa inkast som Jonsdottir är väldigt bra på, det kastas långt och hårt och är definitivt ett extra vapen för dem.

Senaste nytt
Fler nyheter