Inför Djurgården - Linköping

Ett formstarkt Djurgården tar emot tabellfemman Linköpings FC under söndagen. Observera att matchen spelas på Vikingavallen i Täby.

DJURGÅRDEN - LINKÖPING
Söndag 4 juli kl.15.00, Vikingavallen

Biljetter till matchen – som alltså spelas på Vikingavallen i Täby p.g.a. idrottsevenemang på Stockholms Stadion – köper du här.

Matchen sänds på Sportbladet Play, använd följande länk för beställning av match samt abonnemang så gynnar det Djurgården Fotboll.

Truppstatus

– Louise Hvarfner var tillbaka senast efter skada och är tillgänglig även för den här matchtruppen. Haley Dowd är fortsatt inte tillgänglig, och precis som senast är Nicole Ruiz Granados från F19 med i truppen.

Spaningar 

  • Sju poäng på de tre senaste matcherna har förhoppningsvis byggt på självförtroendet i laget.
  • Tre raka nollor hållna i OBOS Damallsvenskan - försvarsspelet är på plats.
  • Nellie Lilja står på två gula kort  och åker på en avstängning vid ytterligare ett.
  • Fanny Lång målskytt senast mot Vittsjö efter en projektil invid stolproten – får vi se henne avlossa bössan igen på söndag?

Tränarkollen

August Fors inför matchen:
– Vi har ett bra momentum med sju poäng på de tre senaste matcherna och tre hållna nollor. Vi känner att vi är inne i gott slag men samtiigt att det finns saker att jobba på. Senaste matchen var en jäkla bra arbetsinsats mot ett starkt Vittsjö, inte minst på deras hemmaplan. Vi ska fortsätta jobba hårt så att vi alla får en kul dag på söndag!

Tre raka nollor, ja. Vad ligger bakom det?
– Vi är duktiga i de kollektiva överflyttningarna och stabila när det kommer inspel i boxen. Som enhet har vi blivit starkare, och sen har Kelsey i målet varit väldigt stark hela vårsäsongen men steppat upp ytterligare något snäpp de senaste matcherna med några riktigt svettiga räddningar senast till exempel.
 

Om Linköping

  • På femte plats i tabellen med 16 inspelade poäng.
  • Fjärde bästa offensiven i serien med 15 gjorda mål, varav fyra i senaste matchen mot Örebro. En prövning att hantera för Djurgårdens försvarsspel.
  • Har spelat flest oavgjorda matcher av lagen i serien men kommer från vinst senast.

August Fors om Linköping
– Duktiga Frida Maanum kommer inte vara med på deras innermittfält, så vi får se hur de ersätter henne. De jobbar med flera olika formationer så de är ganska flexibla i hur de spelar. Sen har dom Kanu på topp som har gjort fem mål i år som vi får se upp med. Det är ett spelskickligt lag som vill spela mycket fotboll i hög intensitet så det gäller att vi är påjopplade.

Senaste nytt
Fler nyheter