Inför Djurgården - Malmö FF

Rafflande match i toppstriden väntar på måndag när MFF gästar Tele2 Arena.

DJURGÅRDEN - MALMÖ FF
Måndag 3 maj kl. 18.30, Tele2 Arena 

Matchen visas på discovery+ 
Använd denna länk när du beställer matchen så får Djurgården ekonomisk kickback.


Truppstatus


Här sammanfattar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling skadeläget efter söndagens träning, (samt efterföljande kommentarer från Kim Bergstrand inför matchen):

Spaningar 

  • Segertåget har tuffat på stadigt under seriestarten och nu väntar en intressant utmaning när MFF gästar på måndag.
  • Tillbaka på Tele2 Arena igen med betydligt mindre påverkan av väder och vind samt snabbare underlag än senast i Varberg.
  • Två nya mål från Emir Kujovic i U21-matchen mot AFC vässar konkurrensen på topp ytterligare.
  • Sköna minnen dyker upp från fjolårets drömvändning hemma mot MFF till seger med 3-2 efter tre mål på sju minuter i slutet av matchen.

Thomas Lagerlöf inför matchen:
 – Det ska bli fantastiskt kul. Vi har fått en bra start på serien och det har även Malmö fått. Jag tycker att det gjort tre bra, stabila matcher och den senaste mot Östersund är en sådan match som de ska vinna nio gånger av tio utifrån var de presterar, men nu fick de ett kryss den här gången. Så det är två bra lag som ska ut och fightas på måndag och det ska bli spännande att se hur vi kan hantera MFF, säger Thomas Lagerlöf som hoppas att det bjuds på välspelad fotboll.
– Det blir nog helt annorlunda jämfört med förra matchen i Varberg, hoppas jag i alla fall. Vi vill ju sätta vår prägel på matchen och försöka styra matchbilden så mycket som vi klarar av. Men Malmö är skickliga så vi måste som vanligt vara flexibla och se vart det tar vägen där ute. Vi måste klara av de tuffa situationerna mot Malmö som har väldigt mycket fysik och individuell skicklighet som man måste hantera. Det blir en viktig del i matchen att vi klarar av det och inte blir utsatta en mot en för ofta, utan hela tiden se till att vara kollektiva i det som vi sysslar med.

Med en allt friskare trupp blir det dessutom angenäma problem i laguttagningen.
– Det är jättekul och det blir bra träningar där de som legat lite efter kommer allt närmare full form. Så det känns som att kvaliteten på truppen ökar nu för varje vecka med många i träning.


Om Malmö FF

  • Har inlett med sju poäng på tre matcher efter segrar mot Hammarby och Häcken samt ett lite otippat kryss hemma mot Östersund.
  • Anders Christiansen är bäste poängspelare så här långt med ett mål och två assist.
  • Jonas Knudsens långa inkast är ett anfallsvapen som DIF måste se upp med.
  • Flest gjorda mål i serien tillsammans med Djurgården och Östersund som alla snittar på två mål per match så här långt.
 

Thomas Lagerlöf om MFF
– Det som vi tycker utmärker dem mest är att de har den dyraste spelartruppen och därmed också de kanske bästa spelarna om man ser till något slags genomsnitt. Det finns mycket individuell kvalitet och de är lite snabbare och starkare än snittet. Sedan är de ganska raka i sitt spel och håller inte på och duttar i onödan. Har de chansen att slå ut lagdelar och sätta in avgörande passningar i boxen så gör de det direkt, oavsett om det är inlägg eller instick. Så där är Malmö klart bäst i Allsvenskan när det gäller adressen i den sista passningen. De prickar väldigt ofta rätt och det tycker jag utmärker Malmös skicklighet i den delen, plus fysiken förstås.

Senaste nytt
Fler nyheter