Inför Djurgården - Örebro SK

Genrep inför Svenska Cupen när ÖSK gästar Tele2 Arena på lördag. Här hittar du truppen och kommentarer från Thomas Lagerlöf.

DJURGÅRDEN - ÖREBRO SK
Lördag 13 februari 15:00, Tele2 Arena (spelas utan publik).

Matchen visas på discovery+. Använd denna länk för kampanjpris på årspaket - 199 kr/mån istället för ordinarie pris 299 kr/månså får Djurgården en rejäl kickback.

Truppstatus

Jesper Nyholm, Elliot Käck, Elias Andersson, Isak Hien, Erik Berg och Axel Wallenborg är inte tillgängliga för spel, enligt Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Nyförvärven Joel Asoro och Aleksandr Vasyutin ha ännu inte anslutit till laget.
 

Spaningar 

  • Fjärde träningsmatchen för i år och genrep inför cupstarten mot Brage nästa söndag.
  • Upplägget blir så matchlikt som möjligt med startelva och färre antal byten, precis som i en allsvensk match.
  • Laget har tränat och laddat med aktiviteter på ett kortare läger i Grisslehamn under mån-ons.
  • Albion Ademi, Hjalmar Ekdal och Emir Kujovic kom alla till spel i helgen och listan på icke tillgängliga spelare minskar.

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Vi har fått ordentligt med speltid för alla i truppen som varit friska nog de senaste helgerna. Sedan har vi haft en annorlunda vecka med tre dagar i Grisslehamn för att få lite avbrott med mindre fotbollsbelastning där vi gjort en del andra aktiviteter istället. Så nu är det dags att komma tillbaka till de riktiga matchandet. Det blir inte tio byten per match den här gången utan mer som en vanlig match brukar se ut, där de spelare som startar är friska nog att spela en längre tid av matchen. Vi kommer inte att göra fler byten än vad som är motiverat för att förändra matchbilden eller för att låta spelare på sidan komma in som förtjänar att visa upp sig, berättar Tolle som ser fram emot att få en del intressanta svar kring hur laget ligger till.
– Det känns okej, även om det är lite svårt att bedöma. Det blir tydligare i den här matchen i och med att de matcher som vi spelat hittills varit uppdelade. Det är lätt att bli hemmablind som tränare att tycka att vissa saker ser bra ut under träning. Men det är först när man får testa det mot andra motståndare som vi kan se om det verkligen håller. Så det här blir ju första riktiga matchen för oss och det är nu vi ska få svar på om saker och ting sitter ihop.

Om Örebro SK

  • Det blev en vinst och en förlust i de dubbla träningsmatcherna mot AIK senast.
  • Ytterligare två träningsmatcher har spelats: 1-1 mot IK Brage och vinst med 1-0 mot Degerfors.
  • Kevin Walker återvänder till Tele2 Arena men denna gång i ÖSK-tröja.
  • Mittfältaren Taha Alli och de två målvakterna Bobby Allain och Mergim Krasniqi är ytterligare nyförvärv i truppen.

Thomas Lagerlöf om Örebro
– Gjorde en stabil säsong förra året som vanligt. Samtidigt brukar de svänga väldigt mycket i sina prestationer där de kan slå Malmö FF ena dagen för att sedan förlora stort mot Kalmar i nästa match. Men de tar sina poäng år efter år som ett stabilt mittenlag, så det blir en bra motståndare för oss. Alltid med duktiga tränare, välorganiserat lag och så blir det lite kul att möta Kevin Walker igen. Hoppas att han är med och om det ska bli ett klassiskt ”släkten är värst-scenario” är det bättre att han gör mål redan nu på lördag än senare i serien.

Senaste nytt
Fler nyheter